Domáce rezance s tvarohom a slaninkou

bojar - bez fotkybojar, 2. augusta 2011

Takto to varila moja stará mama, moja mama a ja to tiež takto varím

4 - 5
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
1 ks
 vlažná
0,25 kg
15 deka
2 dcl (1 kelímok)
1 l (, cmar, kefír)




Postup

  1. 1

    Tvaroh rozmrvíme na hrudky a zmiešame so soľou. Z múky vajíčka a vody vymiesime cesto, rozvaľkáme na hrúbku cca 2 mm, nakrájame pruhy 5 - 10 cm, dobre namúčime aby sa nezlepili a poukladáme na seba. Nakrájame rezance široké cca 3 mm a uvaríme vo vodě. vyberieme, prelejeme horúcou vodou a na mise polejeme rozškvarenou slaninkou, zamiešame a potom pridáme tvaroh. Keby sme dali najprv tvaroh a tak horúcu masť tvaroh by sa rozťahal. Jednotlivé porcie polejeme smotanou (ja ich jem bez smotany) a zapíjame byslým mliekom.

Diskusia k receptu

dajanca
toto jedlo zbožňujem...už sa mi zbiehajú slinky... budem si musieť uvariť... :-)
marienka44
@Bojar ,aj ja vzdy robim len domace slize a s tvarohom sa daju jest aj na sladko. Lepsia je Tvoja verzia. Podobne sa daju pripravit aj obycajne na kocky pokrajane a s rascou uvarene zemiaky. Vtedy sa polievaju rozpustenym maslom a posypu tvarohom, pazitkou.
používateľ nemá avatar
dry
dry
Skúsili ste už k tvarohovým rezancom zelenú papriku, alebo novú cibuľku? V postupe prípravy z cesta chýba soľ.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia