Foto: lea332
Tento recept mám z relácie Bez servítky od Emilie Kleinovej. Je neskútočne dobrý, na plechu vám vela neostane.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
|
|
4 ks |
|
500 ml |
|
1,5 balicka |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
250 dkg |
|
4 ks |
|
4 ks |
|
1,5 balicka |
|
1,5 dcl |
|
5 celé |
|
250 dkg |
|
230 dkg |
|
1 ks |
|
5 lyzic vlazna |
|
Postup
-
1
Cesto:5 žĺtok vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vodu, múku s práškom do pečiva, všetko spolu premiešame a nakoniec pridáme sneh z bielkov. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme.
-
2
Upečené piškótové cesto natrieme džemom. Na džem naukladáme na kolieska nakrájané banány.
- 3
Z mlieka, žĺtka a Zlatého klasu uvaríme krém, ktorý necháme vychladnúť. Práškový cukor s Herou vyšľaháme do peny, pridáme vychladnutý krém a zmiešame. Plnku natrieme na banány
- 4
Uvarenú vychladenú kávu precedíme, do nej namáčame piškóty okrúhle a poukladáme na plnku. Pochúťkové smotany 4 po 200 ml zmiešame s vanilkou a natrieme na piškóty. Koláč dáme do chladničky stuhnúť. Zdobíme podľa fantázie čokoládou, kakaom alebo grankom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu