Letná ľahká pizza fotorecept

orchidea - fotkaorchidea, 8. augusta 2011
Letná ľahká pizza (fotorecept)
Foto: orchidea

Každý máme svoje odskúšané cesto na pizzu a považujeme ho za to najlepšie, preto ani nechcem nikoho presviečať, že toto je to naj.... Ja mám recept už niekoľko rokov od bývalej kolegyne, ktorá ho získala z nemenovanej pizzérie a som s ním spokojná. Kto chce nech vyskúša.

3 kruhy
porcie

Suroviny

500 g
0,5 dcl
1-2 KL
1/2 kocky čerstvé (kocka)
3 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do múky rozdrobiť droždie, pridať soľ, olej a vodu. Vypracovať cesto. (Nezľaknúť sa, cesto je pevnejšie)

    Letná ľahká pizza (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto rozdeliť na tri časti - urobiť bochníky, prikryť igelitom a utierkou. Nechať kysnúť asi 1 hodinu.

    Letná ľahká pizza (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakysnuté cesto.

    Letná ľahká pizza (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakysnuté bochníčky rozvaľkať do kruhu a preniesť na vymastené pekáčiky. ( Ja mám také kruhové na pečenie pizze).

    Letná ľahká pizza (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kruhy potrieť zmesou: voda, soľ, pretlačený cesnak a paradajkovou omáčkou. Tú si robím v lete z čerstvých paradajok sama. (V zime dávam paradajkovú šťavu ochutenú cesnakom a sušenou bazalkou). Asi 400 g paradajok ošúpať, roztlačiť a udusiť. Na oleji speniť cibuľku, pridať pretlačený cesnak (podľa chuti ale je dobré dať viac), minútku podusiť a pridať pretlačenú paradajkovú zmes, soľ, cukor, bazalku a všetko dusiť kým sa šťava nevydusí a hmota zhustne. Môžeme dochutiť korením na pizzu. (Ja si v lete robievam väčšiu dávku tejto zmesy a odložím si do mraziaka, vydrží tam 2 mesiace)

    Letná ľahká pizza (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na tento základ už dať len obloženie podľa chuti. Pretože je leto, tak som využila čerstvé paradajky a papriku, cibuľu a aby bolo aj trošku mäsa, tak šunkovú salámu.

    Letná ľahká pizza (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pizzu vložiť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a piecť 10-15 minút, potom posypať nastrúhaným syrom a dopekáť do zlatista.

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
Tiež robím takto,len pod náplň posypem oreganom.Čerstvú bazalku dávam ako dekoráciu navrch.Náplne striedam podľa chuti a podľa toho čo je doma.Tá tvoja vyzerá chutne.
@lenka3007 - to ma ozaj teší že si s cestom spokojná tak ako ja, iné už nerobím od vtedy ako som recept dostala od bývalej kolegyne a čo sa týka oblohy, samozrejme každý podľa chuti, ja tiež robievam rôzne...
Tak dnes som robila, cesto úžasné, už iné ani nebudem robiť. A hlavne - bola s touto pizzou spokojná moja 8-ročná vnučka, ktorá si ju "vyzdobila" sama. Dávam ti jednotku s hviezičkou.

Pridaj komentár k receptu: