Foto: orchidea
Každý máme svoje odskúšané cesto na pizzu a považujeme ho za to najlepšie, preto ani nechcem nikoho presviečať, že toto je Zobraziť celý popisKaždý máme svoje odskúšané cesto na pizzu a považujeme ho za to najlepšie, preto ani nechcem nikoho presviečať, že toto je to naj.... Ja mám recept už niekoľko rokov od bývalej kolegyne, ktorá ho získala z nemenovanej pizzérie a som s ním spokojná. Kto chce nech vyskúša.
porcie
Postup
-
1
Do múky rozdrobiť droždie, pridať soľ, olej a vodu. Vypracovať cesto. (Nezľaknúť sa, cesto je pevnejšie)
-
2
Cesto rozdeliť na tri časti - urobiť bochníky, prikryť igelitom a utierkou. Nechať kysnúť asi 1 hodinu.
-
3
Nakysnuté cesto.
-
4
Nakysnuté bochníčky rozvaľkať do kruhu a preniesť na vymastené pekáčiky. ( Ja mám také kruhové na pečenie pizze).
-
5
Kruhy potrieť zmesou: voda, soľ, pretlačený cesnak a paradajkovou omáčkou. Tú si robím v lete z čerstvých paradajok sama. (V zime dávam paradajkovú šťavu ochutenú cesnakom a sušenou bazalkou). Asi 400 g paradajok ošúpať, roztlačiť a udusiť. Na oleji speniť cibuľku, pridať pretlačený cesnak (podľa chuti ale je dobré dať viac), minútku podusiť a pridať pretlačenú paradajkovú zmes, soľ, cukor, bazalku a všetko dusiť kým sa šťava nevydusí a hmota zhustne. Môžeme dochutiť korením na pizzu. (Ja si v lete robievam väčšiu dávku tejto zmesy a odložím si do mraziaka, vydrží tam 2 mesiace)
-
6
Na tento základ už dať len obloženie podľa chuti. Pretože je leto, tak som využila čerstvé paradajky a papriku, cibuľu a aby bolo aj trošku mäsa, tak šunkovú salámu.
-
7
Pizzu vložiť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a piecť 10-15 minút, potom posypať nastrúhaným syrom a dopekáť do zlatista.
Diskusia k receptu