Letná ľahká pizza fotorecept

orchidea - fotkaorchidea, 8. augusta 2011
Letná ľahká pizza (fotorecept)
Foto: orchidea

Každý máme svoje odskúšané cesto na pizzu a považujeme ho za to najlepšie, preto ani nechcem nikoho presviečať, že toto je Zobraziť celý popisKaždý máme svoje odskúšané cesto na pizzu a považujeme ho za to najlepšie, preto ani nechcem nikoho presviečať, že toto je to naj.... Ja mám recept už niekoľko rokov od bývalej kolegyne, ktorá ho získala z nemenovanej pizzérie a som s ním spokojná. Kto chce nech vyskúša.

3 kruhy
porcie

Suroviny

500 g
0,5 dcl
1-2 KL
1/2 kocky čerstvé (kocka)
3 dcl




Postup

  1. 1

    Do múky rozdrobiť droždie, pridať soľ, olej a vodu. Vypracovať cesto. (Nezľaknúť sa, cesto je pevnejšie)

    Letná ľahká pizza (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto rozdeliť na tri časti - urobiť bochníky, prikryť igelitom a utierkou. Nechať kysnúť asi 1 hodinu.

    Letná ľahká pizza (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakysnuté cesto.

    Letná ľahká pizza (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakysnuté bochníčky rozvaľkať do kruhu a preniesť na vymastené pekáčiky. ( Ja mám také kruhové na pečenie pizze).

    Letná ľahká pizza (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kruhy potrieť zmesou: voda, soľ, pretlačený cesnak a paradajkovou omáčkou. Tú si robím v lete z čerstvých paradajok sama. (V zime dávam paradajkovú šťavu ochutenú cesnakom a sušenou bazalkou). Asi 400 g paradajok ošúpať, roztlačiť a udusiť. Na oleji speniť cibuľku, pridať pretlačený cesnak (podľa chuti ale je dobré dať viac), minútku podusiť a pridať pretlačenú paradajkovú zmes, soľ, cukor, bazalku a všetko dusiť kým sa šťava nevydusí a hmota zhustne. Môžeme dochutiť korením na pizzu. (Ja si v lete robievam väčšiu dávku tejto zmesy a odložím si do mraziaka, vydrží tam 2 mesiace)

    Letná ľahká pizza (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na tento základ už dať len obloženie podľa chuti. Pretože je leto, tak som využila čerstvé paradajky a papriku, cibuľu a aby bolo aj trošku mäsa, tak šunkovú salámu.

    Letná ľahká pizza (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pizzu vložiť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a piecť 10-15 minút, potom posypať nastrúhaným syrom a dopekáť do zlatista.

Diskusia k receptu

dorisa
Ja som dlho nerobila pizzu, objednávame si, ale už musím začať znova piecť . Vyskúšam podľa teba.
bedinka
toto vyzera byť riadna mňamka:) vyskúšam určite
ivka82
tento recept poznam, robim len takuto a je fakt vyborna :-))
liviar
Toto musím vyskúšať. Môj manžel je doslova pizzový, tak ho prekvapím touto super pizzou.
bozulka
Tiež robím takto,len pod náplň posypem oreganom.Čerstvú bazalku dávam ako dekoráciu navrch.Náplne striedam podľa chuti a podľa toho čo je doma.Tá tvoja vyzerá chutne.
cica2
vyzerá perfektne, hneď by som si dala:)) @orchidea , dopíš si k receptíku-fotorecept, máš ho krásne spracovaný a nafotený, si šikuľka!:)
lenka211
dnes som cesto vyskúšala a je naozaj výborné :) ďakujem za inšpiráciu!!!
lenka3007
toto je najlepsie cesto na pizzu, odkedy som nasla tento recept na cesto ine nerobim :) len oblohu davam inu.
orchidea
@lenka3007 - to ma ozaj teší že si s cestom spokojná tak ako ja, iné už nerobím od vtedy ako som recept dostala od bývalej kolegyne a čo sa týka oblohy, samozrejme každý podľa chuti, ja tiež robievam rôzne...
nadia56
robim take iste cesto ale necham vykysmut v chladnicke 8 a viac hodin , miesto vody zarabam cesto s mineralkou, vyskusam tvoj recept:-)
lailuska
Tak dnes som robila, cesto úžasné, už iné ani nebudem robiť. A hlavne - bola s touto pizzou spokojná moja 8-ročná vnučka, ktorá si ju "vyzdobila" sama. Dávam ti jednotku s hviezičkou.