Figaro dezert

Marek Pethö
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 7. augusta 2011
Figaro dezert
Foto: Pravda - Ivan Majerský
8
porcií
40 minút
príprava
22 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
220 g
270 g
3 PL
1 ks
1 ks
50 ml
1/2 vrecka
Plnka:
4-6 ks postrúhaných najemno
200 g
1 ks
2 PL
4 ks
150 g
4 ks, sneh




Postup

  1. 1

    Z ingrediencií vypracujeme cesto a rozdelíme ho na dve polovice.

  2. 2

    Jednu polovicu vyvaľkáme pomocou valčeka, dáme na vymastený a pomúčený plech. Toto cesto potrieme plnkou, na plnku položíme druhú časť vyvaľkaného cesta.

  3. 3

    Pečieme v rozohriatej rúre. Po vychladnutí natrieme čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu

hubata
Krásny zákusok z krehkého cesta. A ozaj tam stačí len to jediné žĺtko? Aj tento si uložím do KK lebo zákuskov s jablkami mám viac z kysnutého cesta, toto bude príjemná zmena.
evanaaa
Páči sa aj mne, len škoda, že nie je postup aj na plnku, lebo niekedy záleží aj od postupu pridávania surovín, či najprv to, alebo ono. Aby sa všetko pekne vymiešalo a spojilo.
3sandra3
neviete mi, prosím, niekto poradiť, ako urobím tú plnku? ... uvedené sú iba potrebné suroviny, ale postup nie je.... a rada by som tento super koláčik upiekla...ďakujem
jeka
Ja by som začala vyšľahaním žltkov,pridala by som práškový cukor + vanilku a šľahala dalej,pridať jablká ,orechy zmiešané s kakaom striedavo miešať vareškou a potom opatrne pridať sneh,vareškou premiešať a klasť na cesto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia