Srnčí chrbát v chlebovej kruste
šéfkuchár reštaurácie v hoteli Matyšák v Bratislave, 18. februára 2010

Foto: Marek Velček
porcie
Suroviny
600 g |
|
200 g |
|
40 g |
|
70 g |
|
1 dl |
|
30 g |
|
|
|
|
|
40 g |
|
1 dl |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Srnčí chrbát nakrájame na porcie po 150 g a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Odstavíme a zabalíme do toastového chleba, ktorý trocha rozvaľkáme na cesto, uložíme naň rukolu a opečené mäso zabalíme a tiež opečieme na rozpálenom oleji. Opečený toastový chlieb s mäsom dáme na pekáč do rúry a pečieme asi 10-12 minút pri 180-200 °C.
- 2
Na panvicu s olejom, kde sme opekali mäso, dáme hladkú múku, miešame, urobíme zásmažku, podlejeme vývarom, rozšľaháme, pridáme portské víno, soľ, korenie, všetko spolu prevaríme, precedíme a zjemníme maslom. Upečené mäso podávame s omáčkou a vyprážanými kroketami.
- 3
Náš tip: Zverinové mäso je aromatické a chudé, preto je vhodné povýšiť jeho chuť špikovaním a korenením. Mäso nikdy vopred nesolíme, aby nestratilo chuť. Vysoká zver najlepšie vynikne v kombinácii s Cabernetom, Sauvignonom či Svätovavrineckým.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu