Srnčí chrbát v chlebovej kruste
šéfkuchár reštaurácie v hoteli Matyšák v Bratislave, 18. februára 2010

Foto: Marek Velček
porcie
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Srnčí chrbát nakrájame na porcie po 150 g a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Odstavíme a zabalíme do toastového chleba, ktorý trocha rozvaľkáme na cesto, uložíme naň rukolu a opečené mäso zabalíme a tiež opečieme na rozpálenom oleji. Opečený toastový chlieb s mäsom dáme na pekáč do rúry a pečieme asi 10-12 minút pri 180-200 °C.
- 2
 Na panvicu s olejom, kde sme opekali mäso, dáme hladkú múku, miešame, urobíme zásmažku, podlejeme vývarom, rozšľaháme, pridáme portské víno, soľ, korenie, všetko spolu prevaríme, precedíme a zjemníme maslom. Upečené mäso podávame s omáčkou a vyprážanými kroketami.
- 3
 Náš tip: Zverinové mäso je aromatické a chudé, preto je vhodné povýšiť jeho chuť špikovaním a korenením. Mäso nikdy vopred nesolíme, aby nestratilo chuť. Vysoká zver najlepšie vynikne v kombinácii s Cabernetom, Sauvignonom či Svätovavrineckým.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu