Srnčí chrbát v chlebovej kruste

Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie v hoteli Matyšák v Bratislave, 18. februára 2010
Srnčí chrbát v chlebovej kruste
Foto: Marek Velček
4
porcie

Suroviny

600 g
200 g
40 g
70 g
1 dl
30 g
40 g
1 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Srnčí chrbát nakrájame na porcie po 150 g a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Odstavíme a zabalíme do toastového chleba, ktorý trocha rozvaľkáme na cesto, uložíme naň rukolu a opečené mäso zabalíme a tiež opečieme na rozpálenom oleji. Opečený toastový chlieb s mäsom dáme na pekáč do rúry a pečieme asi 10-12 minút pri 180-200 °C.

  2. 2

    Na panvicu s olejom, kde sme opekali mäso, dáme hladkú múku, miešame, urobíme zásmažku, podlejeme vývarom, rozšľaháme, pridáme portské víno, soľ, korenie, všetko spolu prevaríme, precedíme a zjemníme maslom. Upečené mäso podávame s omáčkou a vyprážanými kroketami.

  3. 3

    Náš tip: Zverinové mäso je aromatické a chudé, preto je vhodné povýšiť jeho chuť špikovaním a korenením. Mäso nikdy vopred nesolíme, aby nestratilo chuť. Vysoká zver najlepšie vynikne v kombinácii s Cabernetom, Sauvignonom či Svätovavrineckým.

Diskusia k receptu