Olivový tuniak

feroad - bez fotkyferoad, 26. decembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

4 plátky
50 ml
4 ks
1 ks
1 ks
6 ks
12 ks
120 ml
2 dcl
2 PL




Postup

  1. 1

    Do misky dáme tuniaka a na to nalejeme ocot a necháme postáť 20 minút. Vyhrejeme rúru na 180°C. Tuniaka dáme do papierových utierok a dobre vysušíme.

  2. 2

    Do zapekacej misky naukladáme tuniaka s bobkovými listami a pokrájaným citrónom na kolieska. Na to naukladáme cibuľu pokrájanú na štvrťky, paradajky, olivy, paradajkovú šťavu, víno a trochu olivového oleja, osolíme a okoreníme. Pečieme v rúre 30-40 minút. Podávame zo zemiakovým pyré a zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia