Pražské rezne

feroad - bez fotkyferoad, 2. januára 2010
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
4 platky
2 ks
1 dcl
400 g
1 ks
150 g
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Odležané rezne opatrne narežeme a mierne naklepeme tupou hranou noža. Do vytvoreného otvoru vložíme plátok šunky a polovicu rozrezaného vajca. Otvor uzavrieme sklepaním okrajov.

  2. 2

    Okoreníme a sprudka opečieme z oboch strán na masle alebo na oleji. Prilejeme víno, pridáme soľ a očistené, umyté a pokrájané šampiňóny a dodusíme do mäkka. Rezne vyberieme a zvyšok zaprášime múkou, necháme dobre zovrieť, odstavíme a pridáme kyslú smotanu s citrónovou šťavou. Tesne pred podaním na stôl vložíme opatrne rezne a spolu zohrejeme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia