Keď má manžel v práci nejakú oslavu, týchto koláčov nie je nikdy dostatok...:)
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Pripravíme si kvások z kocky droždia, troška vody, štipky cukru a soli. Do misy vlejeme acidko, pridáme asi deci olivového oleja, soľ, čierne mleté korenie, kvások. Pridávame hladkú múku - toľko, aby bolo cesto vláčne, mäkšie - a dalo sa vyvaľkať. Necháme vykysnúť.
- 2
Medzitým si na cibuľke a cesnaku opražíme mleté maso,čili papričky, pridáme fazule, pretlak, mexické korenie, podlejeme vínom a prikryté dusíme do mäkka. Ak je príliš riedke, odložíme pokrievku a vydusíme trochu šťavy.
- 3
Vykysnuté cesto vyvaľkáme cca na pol centimetra, nakrájame na štvorce cca 7x7 cm, do stredu štvorca vložíme lyžičkou mäsovú plnku, a dobre spojíme do batôžka, aby sa počas pečenia neotvoril. Batôžky potrieme rozšľahaným vajcom, do ktorého sme pridali vegetu a na spoj buchtičky položíme plátoček slaninky, alebo syra.
- 4
Pečieme pomalšie, do zlata. Keď zacítia spolubývajúci tú vôňu, neručím za to, že vám stačia vychladnúť....:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu