Tento recept mám od svojej nebohej maminy, mimochodom, vynikajúcej kuchárky.
20 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyté kurča rozdelíme na porcie, poprášime soľou a mletým čiernym korením. Paradajky sparíme horúcou vodou, ošúpeme a pokrájame na malé kúsky. Šunku pokrájame na pásiky.
- 2
Na rozpálenom oleji opečieme kúsky kurčaťa a preložíme ich na tanier. Na tom istom tuku krátko opražíme posekaný cesnak a šunku. Potom vložíme opäť kurča, vlejeme víno, pridáme paradajky a majorán. Kurča dusíme do mäkka. Šťavu ochutíme soľou a mletým korením a podľa potreby ešte zahustíme troškou hladkej múky. Podávame s varenými zemiakmi a so zeleninovým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu