Mexické kuracie prsíčka

maarianna - fotkamaarianna, 7. januára 2010
40 minút
príprava

Suroviny

600 g
2 lyžičky
1 ks
1 ks
5 ks
100 ml
40 g
2 lyžice
250 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na väčšie plátky osolíme a okoreníme. V kastroliku rozohrejeme olej, pridame na jemno nakrájanú cibulu krátko orestujeme, mrkvu nakrajame na slížiky pridáme k cibuli.

  2. 2

    Do základu vložíme kuracie rezne opečieme a zaprášime papriku. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka.Rajčiny sparíme, olúpeme a nakrájame na kocky spolu s vínom pridáme k mäsu a 10 minút ešte dusíme

  3. 3

    Mäkké mäso vyberieme zo základu, smotanu rozmiešame s múkou, vlejeme do šťavy a krátko prevaríme.Omáčku ochutíme solou, korením štipkou chilli.Pri podávaní mäso rozdelíme na taniere, prelejeme omáčkou, ozdobíme hlávkovým šalátom šalátom a na drobno nasekanými mandlami ,podávame s ryžou.

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Mexická kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu