Grilovaná kačica

peter64 - fotkapeter64, 17. januára 2010

Suroviny

1 ks
2 ks
2 ks
2 PL
1/2 horč.pohára
1/8
1 KL
2 pohariky




Postup

  1. 1

    Kačicu dobre umyjeme, zvonka aj zvnútra posolíme a okoreníme. Grilujeme 1 hodinu. Cukor skaramelizujeme v menšej rajnici.

  2. 2

    Pridáme pomarančovú šťavu, ocot, pásiky kôry z jedného pomaranča, víno a necháme variť 5 minút. Pikantnú šťavu zahustíme rozmiešanou maizenou. Pridáme pomarančový likér,prípadne trocha soli a korenia. Masť z grilovanej kačice zlejeme,odkvapkanú mäsovú šťavu pridáme do zahustenej pikantnej šťavy.

  3. 3

    Na mise upravíme chrumkavú kačicu a obložíme pásikmi pomarančovej kôry s mesiačikmi nelúpaných umytých pomarančov. Ako prílohu podávame dusený zelený hrášok a zemiakové krokety (zo zemiakového cesta v prášku, upražené v strúhanke).Zalejeme pikantnou šťavou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia