Postup
-
1
Kačicu dobre umyjeme, zvonka aj zvnútra posolíme a okoreníme. Grilujeme 1 hodinu. Cukor skaramelizujeme v menšej rajnici.
- 2
Pridáme pomarančovú šťavu, ocot, pásiky kôry z jedného pomaranča, víno a necháme variť 5 minút. Pikantnú šťavu zahustíme rozmiešanou maizenou. Pridáme pomarančový likér,prípadne trocha soli a korenia. Masť z grilovanej kačice zlejeme,odkvapkanú mäsovú šťavu pridáme do zahustenej pikantnej šťavy.
- 3
Na mise upravíme chrumkavú kačicu a obložíme pásikmi pomarančovej kôry s mesiačikmi nelúpaných umytých pomarančov. Ako prílohu podávame dusený zelený hrášok a zemiakové krokety (zo zemiakového cesta v prášku, upražené v strúhanke).Zalejeme pikantnou šťavou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu