Foto: patroveckypitrs
Pokračovanie druhé, jedlo so sektom. Chuťovka k posedeniu pri pive, alebo víne.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g 40 % |
|
100 ml Hubert |
|
1 KL čerstvo mleté |
|
4 strúčiky |
|
2 KL |
|
4 ks |
|
|
|
5 lístkov |
|
2 vetvičky čerstvé posekané |
|
2 vetvičky čerstvý nasekaný |
|
1 KL |
|
30 g |
|
2 PL rastlinný |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Všetko si pripravíme, lebo to pôjde rýchlo. Na panvici roztopíme maslo s olejom. Na to dáme hrudu syra roztopiť. Ja som to robil v keramickej panvici, na tu sa nelepí sýr.
-
2
Keď bol sýr na polovicu roztopený, pridal som k nemu horčicu. Treba to neustále miešať, nech sa to pekne roztečie. A ešte nalejeme sekt. Ďalej miešame.
-
3
Bylinky som na začiatku pokrájal.
-
4
Po roztopení syra som pridal bylinky a zelené korenie. Pár krát premiešal.
-
5
A dal do panvice rozbite vajcia a mletú papriku. Ešte osolíme. Miešal som a zároveň som pridal zemiakový škrob. Keď to zhustlo som panvicu dal preč zo sporáku.
-
6
A sýr som nalial do studených a vodou obliatych nádob.
-
7
Dáme vychladnúť na 3 - 4 hodiny do chladu. Formy si sami zvolíme aké chceme mať tvary syra. No formy musia byť hladké, aby sa sýr na ne nenalepil. Po vyklopení vrch syra potrieme čili omáčkou, nech to má grády. Je to dobrá chuťovka. Dobrú chuť Vám želám.
5* posielam k nej.