Pikantný syr s Hubertom fotorecept

patroveckypitrs - fotkaPatroveckypitrs, 27. septembra 2016 16:23
Ďalšie recepty »

Pokračovanie druhé, jedlo so sektom. Chuťovka k posedeniu pri pive, alebo víne.

5
porcií
15 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

400 g 40 %
100 ml Hubert
1 KL čerstvo mleté
4 strúčiky
2 KL
4 ks
5 lístkov
2 vetvičky čerstvé posekané
2 vetvičky čerstvý nasekaný
1 KL
30 g
2 PL rastlinný
3 PL
NOVINKA: Varecha.sk na YouTube!

Postup prípravy

  1. 1

    Všetko si pripravíme, lebo to pôjde rýchlo. Na panvici roztopíme maslo s olejom. Na to dáme hrudu syra roztopiť. Ja som to robil v keramickej panvici, na tu sa nelepí sýr.

    Pikantný syr s Hubertom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď bol sýr na polovicu roztopený, pridal som k nemu horčicu. Treba to neustále miešať, nech sa to pekne roztečie. A ešte nalejeme sekt. Ďalej miešame.

    Pikantný syr s Hubertom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Bylinky som na začiatku pokrájal.

    Pikantný syr s Hubertom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po roztopení syra som pridal bylinky a zelené korenie. Pár krát premiešal.

    Pikantný syr s Hubertom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A dal do panvice rozbite vajcia a mletú papriku. Ešte osolíme. Miešal som a zároveň som pridal zemiakový škrob. Keď to zhustlo som panvicu dal preč zo sporáku.

    Pikantný syr s Hubertom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A sýr som nalial do studených a vodou obliatych nádob.

    Pikantný syr s Hubertom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dáme vychladnúť na 3 - 4 hodiny do chladu. Formy si sami zvolíme aké chceme mať tvary syra. No formy musia byť hladké, aby sa sýr na ne nenalepil. Po vyklopení vrch syra potrieme čili omáčkou, nech to má grády. Je to dobrá chuťovka. Dobrú chuť Vám želám.

    Pikantný syr s Hubertom (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist