Jahňacia „cawl“

Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 23. augusta 2016 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Jahňacia „cawl“Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 min
príprava
120 min
tepelná úprava

Suroviny

800 g
1,5 l
300 g
300 g
2 ks
2 ks
200 g
80 g
15 g
5 g
2-3 ks
50 g
50 g
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Jahňacie mäso vykostíme a pokrájame na kocky. Zeleninu očistíme a tiež nakrájame na kocky.

  2. 2

    Hovädzí vývar dáme do dostatočne veľkého hrnca a necháme zovrieť. Do vývaru opatrne vložíme mäso a kosti, osolíme, pridáme čierne korenie, bobkový list a tymian. Varíme na miernom ohni asi hodinu.

  3. 3

    Potom postupne pridávame zeleninu. Varíme ďalšiu polhodinu. Pridáme krúpy a varíme ešte asi desať minút. Pri podávaní posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist