Jahňacia „cawl“
Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 23. augusta 2016
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 23. augusta 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jahňacie mäso vykostíme a pokrájame na kocky. Zeleninu očistíme a tiež nakrájame na kocky.
- 2
Hovädzí vývar dáme do dostatočne veľkého hrnca a necháme zovrieť. Do vývaru opatrne vložíme mäso a kosti, osolíme, pridáme čierne korenie, bobkový list a tymian. Varíme na miernom ohni asi hodinu.
- 3
Potom postupne pridávame zeleninu. Varíme ďalšiu polhodinu. Pridáme krúpy a varíme ešte asi desať minút. Pri podávaní posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Cawl je považovaný za tradičnú waleskú polievku. Historicky sa prísady v nej líšili, ale najbežnejšie recepty zahŕňajú slaninu alebo hovädzie mäso so zemiakmi, kvakou, mrkvou a inou sezónnou zeleninou. Moderné variácie jedla používajú jahňacinu a pór.
Zdroj:
en.wikipedia.org/wiki/Cawl...
Děkuji @Redakcia tomu rozumím.
Mistr se mohl v úvodu svého receptu zmínit jednou větou.
Nemohl.
A co příště, šlo by to?!
Pokusime sa nabuduce doplnit teoreticky uvod k receptom.
Děkuji, milá @Redakcia - to bude příjemná změna.