Jahňacia „cawl“

Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 23. augusta 2016
Jahňacia „cawl“
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
1,5 l
300 g
300 g
2 ks
2 ks
200 g
80 g
15 g
5 g
2-3 ks
50 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jahňacie mäso vykostíme a pokrájame na kocky. Zeleninu očistíme a tiež nakrájame na kocky.

  2. 2

    Hovädzí vývar dáme do dostatočne veľkého hrnca a necháme zovrieť. Do vývaru opatrne vložíme mäso a kosti, osolíme, pridáme čierne korenie, bobkový list a tymian. Varíme na miernom ohni asi hodinu.

  3. 3

    Potom postupne pridávame zeleninu. Varíme ďalšiu polhodinu. Pridáme krúpy a varíme ešte asi desať minút. Pri podávaní posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Díky Bohu za vyhledávač. Někdy se ani ten nechytá. Jestli mohu poprosit, když osvětu, tak se vším, co k ní patří. Děkuji.
@Haji (23.8.2016 14:27)

Cawl je považovaný za tradičnú waleskú polievku. Historicky sa prísady v nej líšili, ale najbežnejšie recepty zahŕňajú slaninu alebo hovädzie mäso so zemiakmi, kvakou, mrkvou a inou sezónnou zeleninou. Moderné variácie jedla používajú jahňacinu a pór.
Zdroj:
 en.wikipedia.org/wiki/Cawl...

Pridaj komentár k receptu: