Foto: bendix
Jednoduché, rýchle, chutné a ešte aj zdravé vo verzii vegan.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g semolinové |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1-2 stonky |
|
5 ks |
|
3 ks |
|
|
|
čerstvá |
|
5 PL |
|
|
|
čerstvý |
|
Postup
-
1
Zeleninu nakrájam na malé kocky a spolu s cibuľou osmahnem na olivovom oleji.
-
2
Pridám nakrájané paradajky z konzervy (samozrejme môžu byť aj čerstvé), paradajkové pyré a ostatné koreniny a nechám prebublávať cca 20 - 30 minút, priebežne ochutnávam, ak je potrebné pridám štipku trstinového cukru a na záver nakrájané olivy.
-
3
Omáčku spojím s uvarenými špagetami, posypem ešte čerstvou bazalkou a preto, že je to vegan, tak namiesto parmezánu môžte posypať na sucho opraženými a rozmixovanými píniovými orieškami s troškou morskej soli a lahôdkovým droždím.
- 4
A už len poprajem dobrú chuť...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
rád ťa opäť počujem, vlastne som sa stal vegánom ani neviem ako. Dlho som uvažoval, že by stálo za to aspoň 3 mesiace bez mäsa a tukov. Tak som skúsil a už je to skoro 1,5 roka. Zistil som, že vlastne to mäso až tak nepotrebujem, ale hlavne tie antibiotiká v ňom. Už to nie je to ako si hospodár vychoval a skonzumoval. Už je to len o najnižších nákladoch a čím skôr a to asi nechcem. Nie nechcem povedať už nikdy, ale teraz mi to vyhovuje, schudol som 15 kg a jem toľko koľko chcem a vlastne ani mlieko naozaj nepotrebujem :) uvidíme do budúcna. Je to trošku komplikovanejšie, ale myslím, že dnes už nie je problém nahradiť čokoľvek zdravšou alternatívou. No chce to trošku odvahy, ale zatiaľ neľutujem. :)
Áno druhý dôvod je kolaps ktorý bude nasledovať ak budeme konzumovať mäso tak ako do teraz. Ale nechcem agitovať to si každý kto chce nájde na nete.