Foto: podravka
Komerčný recept<br /> Ak je kuracie mäso častým hosťom za vašim stolom, tak ho obohaťte o špeciálnu kombináciu. Plátky masla s korením a citrónová šťava Zobraziť celý popisKomerčný recept<br /> Ak je kuracie mäso častým hosťom za vašim stolom, tak ho obohaťte o špeciálnu kombináciu. Plátky masla s korením a citrónová šťava ho urobia ešte chutnejším, vychutnajte si to!
porcie
príprava
Postup
-
1
V malej miske si zmiešame maslo zohriate na izbovú teplotu s petržlenovou vňaťou, tymiánom, pretlačeným cesnakom, kôrou a šťavou z jedného citróna. Dobre premiešame a vytvoríme jednu zmes.
- 2
Na priesvitnú fóliu natrieme tenkú vrstvu pripraveného masla. Fóliu zrolujeme tak, aby sme dostali rolku s priemerom 1,5 - 2 cm. Konce fólie pozatláčame, aby sa maslo nedostalo von a dáme ho do chladničky zachladiť.
- 3
Kuracie prsia na niektorých miestach narežeme nožom. Z olivového oleja, vegety a čierneho korenia si pripravíme marinádu, ktorou mäso dobre potrieme a necháme ho postáť pri izbovej teplote asi 15 minút, aby sa marináda s mäsom poriadne prepojila.
- 4
Na vyhriatu panvicu dáme pripravené mäso, prikryjeme ho plátkami z jedného citróna a dookola neho poukladáme na štvrtiny nakrájaný 1 citrón. Pečieme, dokým spodná strana mäsa nezožltne a nezačne sa oddeľovať od panvice. Z mäsa odstránime plátky citróna, otočíme ho a pečieme, dokým nebude hotové.
- 5
Na tanier dáme mäso, na ktoré poukladáme plátky masla s korením, pridáme plátky citróna a podávame so šalátom podľa vašej chuti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu