Tarhoňový šalát
Tarhoňový šalát

Šalát z tarhone s petržlenovou zálievkou fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, včera 10:35
Šalát z tarhone s petržlenovou zálievkou (fotorecept)
Foto: tejaja

Petržlenová vňať sa používa do šalátov a iných jedál bežne. Menej časté je použitie surového petržlenového koreňa. Táto petržlenová zálievka sa dá použiť Zobraziť celý popisPetržlenová vňať sa používa do šalátov a iných jedál bežne. Menej časté je použitie surového petržlenového koreňa. Táto petržlenová zálievka sa dá použiť na akýkoľvek šalát.

4
porcie
20 (+ chladnutie) minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ks varená
1 ks
250 g
1 ks väčšia
Zálievka:
1 ks
4 PL
1 KL
1 PL
1 strúčik
Na posypanie:



Postup

  1. 1

    Na oleji za stáleho miešania orestujeme tarhoňu dohneda. Potom ju zalejeme vodou asi 2 cm nad povrch (podobne ako keď dusíme ryžu) a pomaly dusíme domäkka. Necháme vychladnúť.

    Šalát z tarhone s petržlenovou zálievkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K vychladnutej tarhoni pridáme na menšie kocky nakrájanú uvarenú cviklu, papriku a nastrúhanú mrkvu. Premiešame.

    Šalát z tarhone s petržlenovou zálievkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec jemne vmiešame na kocky nakrájané paradajky.

    Šalát z tarhone s petržlenovou zálievkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na zálievku rozmixujeme očistený petržlen, pridáme k nemu prelisovaný cesnak a ostatné prísady. Premiešame.

    Šalát z tarhone s petržlenovou zálievkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme k zelenine.

    Šalát z tarhone s petržlenovou zálievkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dáme na taniere a posypeme sekanou pažítkou.

  7. 7

    Poznámka: Namiesto jablčného octa môžeme použiť aj vínny, len si odsledujeme chuť.

Diskusia k receptu