Šalát z tarhone s petržlenovou zálievkou fotorecept
Petržlenová vňať sa používa do šalátov a iných jedál bežne. Menej časté je použitie surového petržlenového koreňa. Táto petržlenová zálievka sa dá použiť Zobraziť celý popisPetržlenová vňať sa používa do šalátov a iných jedál bežne. Menej časté je použitie surového petržlenového koreňa. Táto petržlenová zálievka sa dá použiť na akýkoľvek šalát.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 300 g |
|
| 1 ks varená |
|
| 1 ks |
|
| 250 g |
|
| 1 ks väčšia |
|
|
|
|
|
|
|
| Zálievka: | |
| 1 ks |
|
| 4 PL |
|
| 1 KL |
|
| 1 PL |
|
| 1 strúčik |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Na oleji za stáleho miešania orestujeme tarhoňu dohneda. Potom ju zalejeme vodou asi 2 cm nad povrch (podobne ako keď dusíme ryžu) a pomaly dusíme domäkka. Necháme vychladnúť.
-
2
K vychladnutej tarhoni pridáme na menšie kocky nakrájanú uvarenú cviklu, papriku a nastrúhanú mrkvu. Premiešame.
-
3
Nakoniec jemne vmiešame na kocky nakrájané paradajky.
-
4
Na zálievku rozmixujeme očistený petržlen, pridáme k nemu prelisovaný cesnak a ostatné prísady. Premiešame.
-
5
Pridáme k zelenine.
-
6
Dáme na taniere a posypeme sekanou pažítkou.
- 7
Poznámka: Namiesto jablčného octa môžeme použiť aj vínny, len si odsledujeme chuť.
Tiež šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 7









Diskusia k receptu