Dusený králik na poľovnícky spôsob
Skvelý recept - chutný, jednoduchý, rýchly. Bez smotany :)
Zdroj: internet
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
90 minút
na 100 °C
na 100 °C
Suroviny
| 3-4 ks |
|
| 2 PL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1 PL |
|
| 1 strúčik |
|
| 1 ks |
|
| 3 ks menšie |
|
| 400 g |
|
| 1/2 pohára |
|
| 1 ks |
|
| 1/4 ČL |
|
| 100 ml |
|
| Príloha: | |
| 500 g |
|
Postup
-
1
Králičie stehná umyť, osušiť. Ochutiť vegetou, obaliť v hladkej múke. Pripraviť hrniec alebo hlbšiu panvicu.
- 2
Na rozohriatej masti pomaly opiecť obalené stehná do zlatista.
- 3
Kým sa mäso opeká, umyť a nakrájať paradajky. Pridať k mäsu. Cesnak a chilli papričku nakrájať, bobkový list - všetko pridať k mäsu. Na každé stehno položiť menšiu vetvičku rozmarínu. Olivy prepoliť a pridať k mäsu.
- 4
Posoliť, podliať, prikryť a na miernom ohni zabudnúť aspoň 1,5 hod.
- 5
Kým sa mäso varí, pripraviť ako prílohu tarhoňu.
Tiež králičie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu