Dusené králičie stehná
Dusené králičie stehná

Dusený králik na poľovnícky spôsob

jurka - bez fotkyjurka, 23. septembra 2025

Skvelý recept - chutný, jednoduchý, rýchly. Bez smotany :)
Zdroj: internet

4
porcie
15 minút
príprava
90 minút
na 100 °C

Suroviny

3-4 ks
2 PL
1/2 ČL
1 PL
1 strúčik
1 ks
3 ks menšie
400 g
1/2 pohára
1 ks
1/4 ČL
100 ml
Príloha:
500 g



Postup

  1. 1

    Králičie stehná umyť, osušiť. Ochutiť vegetou, obaliť v hladkej múke. Pripraviť hrniec alebo hlbšiu panvicu.

  2. 2

    Na rozohriatej masti pomaly opiecť obalené stehná do zlatista.

  3. 3

    Kým sa mäso opeká, umyť a nakrájať paradajky. Pridať k mäsu. Cesnak a chilli papričku nakrájať, bobkový list - všetko pridať k mäsu. Na každé stehno položiť menšiu vetvičku rozmarínu. Olivy prepoliť a pridať k mäsu.

  4. 4

    Posoliť, podliať, prikryť a na miernom ohni zabudnúť aspoň 1,5 hod.

  5. 5

    Kým sa mäso varí, pripraviť ako prílohu tarhoňu.

Diskusia k receptu

haji
Příjemný recept. Určitě proveditelný i s konzervovanými rajčaty.