Mäsové guľky
Mäsové guľky

Mäsové guľky s ryžou

ryzasos - fotkaRyža SOS, 30. augusta 2025. Komerčný recept.
Mäsové guľky s ryžou
Foto: ryzasos

Mäsové guľky s ryžou sú klasikou, ktorá nikdy nesklame. Šťavnaté guľky z mletého mäsa v bohatej paradajkovej omáčke podávané s nadýchanou ryžou vytvoria Zobraziť celý popisMäsové guľky s ryžou sú klasikou, ktorá nikdy nesklame. Šťavnaté guľky z mletého mäsa v bohatej paradajkovej omáčke podávané s nadýchanou ryžou vytvoria ideálny obed pre celú rodinu. Príprava je jednoduchá, stačí dodržať pár krokov a výsledok stojí za to. Tento recept je skvelou voľbou na bežný deň aj víkendové varenie.

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

250 g
400 g mleté (mix bravčové a hovädzie)
1 ks
1 strúčik
1 ks
1 ks
85 g
1 hrnček
3 ks
1 PL



Postup

  1. 1

    Začneme s prípravou paradajkovej omáčky. V panvici rozohrejte olej a pridajte nasekaný cesnak, nakrájanú cibuľu a nakrájanú mrkvu. Keď je zelenina opečená, pridajte rozdrvené paradajky. Keď sa všetko dobre spojí, zmes rozmixujte a odložte bokom.

  2. 2

    Pokračujeme so zmesou mäsových guliek. V miske zmiešame mleté mäso, vajce, strúhanku, nasekanú petržlenovú vňať, sušený cesnak, soľ a oregano. Všetko dobre premiešame.

  3. 3

    Zo zmesi vytvarujeme mäsové guľky, je dôležité, aby boli mäsové guľky rovnakej veľkosti.

  4. 4

    Na panvici s rozpáleným olejom opečte mäsové guľky po dávkach dozlatista. V prípade potreby odstráňte prebytočný olej.

  5. 5

    K mäsovým guľkám pridajte paradajkovú omáčku a pohár vývaru. Varte na stredne nízkom ohni 15 minút, aby mäsové guľky absorbovali chuť omáčky.

  6. 6

    Uvarte ryžu podľa postupu na obale. Na servírovanie poukladajte ryžu na taniere a navrch poukladajte mäsové guľky preliate paradajkovou omáčkou. Posýpka čerstvej petržlenovej vňate a štipka oregana dotvoria toto vynikajúce jedlo.

Diskusia k receptu