Mäsové guľky s ryžou
Mäsové guľky s ryžou sú klasikou, ktorá nikdy nesklame. Šťavnaté guľky z mletého mäsa v bohatej paradajkovej omáčke podávané s nadýchanou ryžou vytvoria Zobraziť celý popisMäsové guľky s ryžou sú klasikou, ktorá nikdy nesklame. Šťavnaté guľky z mletého mäsa v bohatej paradajkovej omáčke podávané s nadýchanou ryžou vytvoria ideálny obed pre celú rodinu. Príprava je jednoduchá, stačí dodržať pár krokov a výsledok stojí za to. Tento recept je skvelou voľbou na bežný deň aj víkendové varenie.
porcie
príprava
Suroviny
250 g |
|
400 g mleté (mix bravčové a hovädzie) |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
85 g |
|
|
|
1 hrnček |
|
3 ks |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Začneme s prípravou paradajkovej omáčky. V panvici rozohrejte olej a pridajte nasekaný cesnak, nakrájanú cibuľu a nakrájanú mrkvu. Keď je zelenina opečená, pridajte rozdrvené paradajky. Keď sa všetko dobre spojí, zmes rozmixujte a odložte bokom.
- 2
Pokračujeme so zmesou mäsových guliek. V miske zmiešame mleté mäso, vajce, strúhanku, nasekanú petržlenovú vňať, sušený cesnak, soľ a oregano. Všetko dobre premiešame.
- 3
Zo zmesi vytvarujeme mäsové guľky, je dôležité, aby boli mäsové guľky rovnakej veľkosti.
- 4
Na panvici s rozpáleným olejom opečte mäsové guľky po dávkach dozlatista. V prípade potreby odstráňte prebytočný olej.
- 5
K mäsovým guľkám pridajte paradajkovú omáčku a pohár vývaru. Varte na stredne nízkom ohni 15 minút, aby mäsové guľky absorbovali chuť omáčky.
- 6
Uvarte ryžu podľa postupu na obale. Na servírovanie poukladajte ryžu na taniere a navrch poukladajte mäsové guľky preliate paradajkovou omáčkou. Posýpka čerstvej petržlenovej vňate a štipka oregana dotvoria toto vynikajúce jedlo.
Tiež mäsové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu