Zemiakový závin s kyslou kapustou fotorecept
Zemiakové cesto sa hodí na veľa jedál. Tento závin je u nás veľmi obľúbený a pritom nenáročný na prípravu.
60 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 500 g (uvarené v šupke) |
|
| 150 g |
|
| 50 g |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
| Náplň: | |
| 300 g |
|
| 300 g |
|
| 1 strúčik |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Na potretie: | |
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Kyslú kapustu jemne vyžmýkame a podusíme na troche oleja 10 minút.
-
2
Klobásu zomelieme alebo nahrubo rozmixujeme a pridáme ku kapuste. Osolíme a okoreníme. Pridáme prelisovaný cesnak. Dobre premiešame.
-
3
Uvarené zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame. Pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na obdĺžnik.
- 4
Na cesto uložíme náplň a stočíme do rolády.
- 5
Potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- 6
Pečieme v rúre na 180 °C.
- 7
Upečenú roládu nakrájame a podávame teplú so zeleninou.
Tiež kapustový závin:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 4









Diskusia k receptu