Môj recept na chutné rizoto.
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 120-150 g (bez kože) |
|
| 120-125 g očistená |
|
| 120-125 g |
|
| 120-125 g |
|
| 2 PL (typu kečup) |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 strúčik |
|
|
|
|
|
|
|
| 140 g |
|
Postup
-
1
Mäso pokrájame na tenšie rezance, očistenú mrkvu na kocky, cesnak na plátky. Ryžu uvaríme v osolenej vode.
- 2
Na troche oleja osmažíme mäso, pridáme mrkvu, soľ, gyros, papriku a asi 2 dcl vodou, prikryté dusíme asi 15 minút. Pridáme hrášok a podľa potreby pridáme trocha vody, dusíme asi 15 minút. Voda sa z väčšej časti odparí. Pridáme omáčku, cesnak a kukuricu, ešte chvíľu podusíme.
- 3
Kačaciu zmes zmiešame s uvarenou ryžou.
Tiež rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu