Paté guľôčky s hruškovým čatní
Paté guľôčky s hruškovým čatní sú spojením jemného tofu, chrumkavých orechov a sviežej sladkokyslej chuti hrušiek. Ľahký predkrm či pohostenie, ktoré pôsobí elegantne, Zobraziť celý popisPaté guľôčky s hruškovým čatní sú spojením jemného tofu, chrumkavých orechov a sviežej sladkokyslej chuti hrušiek. Ľahký predkrm či pohostenie, ktoré pôsobí elegantne, no pripravíš ho jednoducho a rýchlo. Originálna kombinácia chutí, ktorá prekvapí každého pri stole.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
2 ks stredne veľké |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1 cm |
|
2 PL |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
5 ks |
|
50 g |
|
1/4 čl |
|
7 ml |
|
1/4 ks |
|
1/2 ks |
|
Orechový obal: | |
20 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Z Paté de Tofu vytvarujeme malé guľky s priemerom približne 1 cm.
- 2
Orechy nasekáme a v ich zmesi obalíme guľky.
- 3
Pripravíme hruškový čatní: cibuľu a cesnak nasekáme a na lyžičke oleja orestujeme dozlata.
- 4
Pridáme hrušky nakrájané na menšie kocky a lyžicu trstinového cukru, necháme skaramelizovať. Následne pridáme ostatné koreniny a šťavu z citróna.
- 5
Zalejeme vínnym octom, pridáme soľ. Necháme pomaly odparovať, kým čatní nedosiahne požadovanú konzistenciu. Servírujeme s bagetou.
Tiež tofu guľky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu