Tofu guľky
Tofu guľky

Paté guľôčky s hruškovým čatní

lunter - fotkalunter, 4. septembra 2025. Komerčný recept.
Paté guľôčky s hruškovým čatní
Foto: lunter

Paté guľôčky s hruškovým čatní sú spojením jemného tofu, chrumkavých orechov a sviežej sladkokyslej chuti hrušiek. Ľahký predkrm či pohostenie, ktoré pôsobí elegantne, Zobraziť celý popisPaté guľôčky s hruškovým čatní sú spojením jemného tofu, chrumkavých orechov a sviežej sladkokyslej chuti hrušiek. Ľahký predkrm či pohostenie, ktoré pôsobí elegantne, no pripravíš ho jednoducho a rýchlo. Originálna kombinácia chutí, ktorá prekvapí každého pri stole.

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
2 ks stredne veľké
1/2 ks
1 ks
1 strúčik
1 cm
2 PL
3 ks
1 ks
1 ks
5 ks
50 g
1/4 čl
7 ml
1/4 ks
1/2 ks
Orechový obal:
20 g
50 g
50 g



Postup

  1. 1

    Z Paté de Tofu vytvarujeme malé guľky s priemerom približne 1 cm.

  2. 2

    Orechy nasekáme a v ich zmesi obalíme guľky.

  3. 3

    Pripravíme hruškový čatní: cibuľu a cesnak nasekáme a na lyžičke oleja orestujeme dozlata.

  4. 4

    Pridáme hrušky nakrájané na menšie kocky a lyžicu trstinového cukru, necháme skaramelizovať. Následne pridáme ostatné koreniny a šťavu z citróna.

  5. 5

    Zalejeme vínnym octom, pridáme soľ. Necháme pomaly odparovať, kým čatní nedosiahne požadovanú konzistenciu. Servírujeme s bagetou.

Diskusia k receptu