Štedrá zeleninová polievka s brokolicou
Suroviny
500 g čerstvá |
|
|
|
|
|
1 ks veľká |
|
1 strúčik |
|
6 cm |
|
2 PL |
|
5 ks väčšia |
|
1 ks veľký |
|
1/2 ks veľký |
|
1/2 ks veľký |
|
1 ks veľký |
|
1/2 kocky |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
domáca |
|
|
|
|
|
stonky |
|
(vňať) |
|
Postup
-
1
Najprv uvarím (nerozvarím!) umytú brokolicu so stonkami petržlenovej vňate v osolenej vode. Po uvarení ju hneď vložím do studenej vody. Vodu si nechávam.
- 2
Po ochladení celé ružičky odrežem a odložím nabok. Hlúbik a hrubé stonky nakrájam, vrátim do brokolicového vývaru a riadne rozmixujem. Použijem to potom do polievky.
- 3
Na horúcej zmesi oleja a masla, celej rasce opražím nakrájanú cibuľu, pór, pridám očistenú a na menšie kocky nakrájanú všetku koreňovú zeleninu, osolím, restujem chvíľu, neskôr aj narezaný cesnak.
- 4
Zasypem múkou a opražím ju na svetlohnedo. Samozrejme miešam. Dám trochu mletej červenej papriky, spením a zalejem vodou, v ktorej som chladila uvarenú brokolicu. Vlejem aj nakrájaný zemiak s vodou. Na bok hrnca zavesím v sitku celé nové a čierne korenie. Všetko nechávam zovrieť.
- 5
Po zovretí nalejem rozmixovanú zmes brokolice, polovicu kocky zeleninového bujónu. Posolím, dochutím a varím za občasného premiešania.
- 6
Keď je zelenina uvarená a hustota polievky mi vyhovuje, vkladám rozobraté ružičky uvarenej brokolice. Chvíľku povarím. Podľa potreby ešte dochutím a odstavím.
Tiež zeleninová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu