Pečená krkovička
Pečená krkovička

Kapusta s pečenou krkovičkou a klobásovým crumble

ellie17 - bez fotkyellie17, včera 19:13

Tradičná chuť slovenskej kapusty v modernej, elegantnej podobe! Šťavnatá pečená krkovička bez kosti sa servíruje na lôžku karamelizovanej kyslej kapusty, doplnená chrumkavým „crumble“ Zobraziť celý popisTradičná chuť slovenskej kapusty v modernej, elegantnej podobe! Šťavnatá pečená krkovička bez kosti sa servíruje na lôžku karamelizovanej kyslej kapusty, doplnená chrumkavým „crumble“ z klobásy, cibule a strúhanky. Ideálne na víkendový obed aj večeru pre gurmánov.

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Mäso:
600 g (bez kosti)
1 PL
1 ČL
1/2 ČL
1 ČL
2 PL
1 vetvička
Kapusta:
400 g
1 ks
1 PL
1/2 ČL
100 ml
1 ČL
Klobásový crumble:
100 g ( s vysokým obsahom mäsa)
1 PL
3 PL
1 strúčik
Servírovanie:



Postup

  1. 1

    Na masti osmažíme nakrájanú cibuľu dozlatista. Pridáme kapustu, rascu, cukor a podlejeme vínom. Podusíme pod pokrievkou asi 15 minút, aby sa chute spojili. Kapustu vložíme do zapekacej misy.

  2. 2

    Krkovičku umyjeme, osušíme, potrieme horčicou, soľou, korením a paprikou. Rozohrejeme olej na panvici a mäso prudko opečieme z oboch strán, aby sa zatiahlo. Vložíme do zapekacej misy s vetvičkou rozmarínu na kapustu.

  3. 3

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 50 minút, prikryté. Potom odkryjeme a pečieme ešte 10–15 minút, aby povrch chytil farbu.

  4. 4

    Klobásu nakrájame nadrobno, opečieme na panvici s maslom a pridáme strúhanku s cesnakom. Restujeme, kým nevznikne chrumkavá zmes.

  5. 5

    Na tanier rozprestrieme vrstvu dusenej kapusty, na ňu položíme plátky mäsa a posypeme chrumkavým crumble. Ozdobíme jarnou cibuľkou.

Diskusia k receptu