Kapusta s pečenou krkovičkou a klobásovým crumble
Tradičná chuť slovenskej kapusty v modernej, elegantnej podobe! Šťavnatá pečená krkovička bez kosti sa servíruje na lôžku karamelizovanej kyslej kapusty, doplnená chrumkavým „crumble“ Zobraziť celý popisTradičná chuť slovenskej kapusty v modernej, elegantnej podobe! Šťavnatá pečená krkovička bez kosti sa servíruje na lôžku karamelizovanej kyslej kapusty, doplnená chrumkavým „crumble“ z klobásy, cibule a strúhanky. Ideálne na víkendový obed aj večeru pre gurmánov.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Mäso: | |
| 600 g (bez kosti) |
|
| 1 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 2 PL |
|
| 1 vetvička |
|
| Kapusta: | |
| 400 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 100 ml |
|
| 1 ČL |
|
| Klobásový crumble: | |
| 100 g ( s vysokým obsahom mäsa) |
|
| 1 PL |
|
| 3 PL |
|
| 1 strúčik |
|
| Servírovanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Na masti osmažíme nakrájanú cibuľu dozlatista. Pridáme kapustu, rascu, cukor a podlejeme vínom. Podusíme pod pokrievkou asi 15 minút, aby sa chute spojili. Kapustu vložíme do zapekacej misy.
- 2
Krkovičku umyjeme, osušíme, potrieme horčicou, soľou, korením a paprikou. Rozohrejeme olej na panvici a mäso prudko opečieme z oboch strán, aby sa zatiahlo. Vložíme do zapekacej misy s vetvičkou rozmarínu na kapustu.
- 3
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 50 minút, prikryté. Potom odkryjeme a pečieme ešte 10–15 minút, aby povrch chytil farbu.
- 4
Klobásu nakrájame nadrobno, opečieme na panvici s maslom a pridáme strúhanku s cesnakom. Restujeme, kým nevznikne chrumkavá zmes.
- 5
Na tanier rozprestrieme vrstvu dusenej kapusty, na ňu položíme plátky mäsa a posypeme chrumkavým crumble. Ozdobíme jarnou cibuľkou.
Tiež pečená krkovička:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu