Recepty, kde je soľ
Penne na taliansky spôsob
Papriky opláchneme, očistíme a nakrájame na rezance. Olúpanú cibuľu nakrájame na rezance a umyté...
Mrkvovo–vajcová nátierka
Uvarené roztlačené vajce vymiešame dohladka s jogurtom, horčicou, posekanou pažítkou a nastrúhanou mrkvou.
Reďkovková nátierka s kozím syrom
V miske zmiešame kozí syr s kyslou smotanou. Pridáme nivu nakrájanú na menšie kúsky, prelisovaný...
Cestoviny s pestom
Najprv dáme variť cestoviny podľa návodu. K pestu sa najlepšie hodia špagety. Ďalej pripravíme pesto:...
Zemiaky zapekané s goudou
Zemiaky dobre umyjeme kefkou a upečieme v šupke. Potom ich zvrchu narežeme v tvare kríža a...
Tuniak s hlávkovým šalátom
Do väčšej šalátovej misy rozložíme očistené listy šalátu, na plátky nakrájané rajčiny a na prúžky ...
Cestovinový šalát s kuracím mäsom
Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, dochutíme a osmažíme na oleji, potom ich necháme vychladnúť....
Cestovinový šalát s avokádovou omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme ich a necháme odkvapkať. Slnečnicové semienka opražíme
nasucho na...
Tuniakový šalát s fetou
Čínsku kapustu, paradajky a papriku nakrájame na menšie kúsky, pridáme soľ, olivový olej a...
Zapekané rajčiny s cesnakom
Umyté rajčiny rozkrojíme na plocho. Plochy osolíme, okoreníme a naukladáme na ne najemno nakrájaný cesnak....
Baklažán zapečený so syrom a šunkou
Baklažán umyjeme, rozpolíme a vydlabeme dužinu s jadrami. Zmiešame nastrúhaný syr, na kocky nakrájanú...
Výborné penne s mladou cukinou
Mladé cukiny nakrájame aj so šupkou na kolieska, osolíme, okoreníme mletým korením a necháme trocha...
Pečené bravčové mäso
Veľmi chutné jedlo, ktorého inšpiráciu sme našli v susednej Českej republike.
Hruškový koláč
Je to francúzska receptúra. Charakteristickú chuť a arómu dodáva calvados, ktorý najčastejšie nie je v...
Jednoduchý vyprážaný baklažán
Baklažán umyjeme a nakrájame na kolieska, ktoré osolíme a obalíme v hladkej múke.
Zapečená brokolica so šampiňónmi
Brokolicu umyjeme a rozoberieme na ružičky. Tie necháme spariť na parou, kým trochu nezmäknú a...
Zapečená špargľa so šunkou a syrom
Špargľu umyjeme, očistíme a odkrojíme konce. Dáme ju variť do mierne osolenej vody, až...
Zapečené papriky plnené ryžou
Najprv si zohrejeme rúru na 180 stupňov Celzia. Potom papriky zbavíme jadier, pozdĺžne ich rozrežeme...
Špargľová dobrota
Špargľu očistíme a niekoľko minút povaríme v zeleninovom vývare s maslom. Potom ju opatrne vyberieme a...
Cuketová sekaná
K nahrubo nasekanej cukete pridáme polohrubú múku s práškom do pečiva. Cibuľu nakrájame najemno,
nastrúhame syr,...
Talianska dusená brokolica
Umytú brokolicu rozoberieme na drobné ružičky, stonky olúpeme a nakrájame na plátky. Cesnak rozotrieme so...
Zelenina v bešamele s vajcami
Zeleninu nakrájame na drobné kúsky, zalejeme ju trochou vriacej vody a dusíme domäkka. Z masla...
Brokolica so strúhankou a maslom
Brokolicu rozoberieme na ružičky a vložíme do vriacej osolenej vody. Sparíme ju narýchlo a vodu scedíme....
Karfiol s kečupom a cesnakom
Najemno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme prelisovaný cesnak, nakrájanú petržlenovú vňať, vmiešame ružičky...
Karfiol na smotane
Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme papriku, prilejeme trochu vody, pridáme karfiol rozobratý na ružičky,...
Dusená cuketa na cesnaku
Na panvici rozpálime trochu olivového oleja, pridáme na tenko nakrájanú cuketu a podusíme ju pár minút,...
Bravčový bôčik, paprika a cesnak
Zapaprikovaný bôčik je v našej rodine veľmi obľúbené jedlo - ale pozor po zjedení sa budete cítiť...
Dusená kapusta
Dusená kapusta vhodná hlavne k pečenej kačici a húske spolu s lokšami.
Koňakové kurča
Kurča rozdelíme na dve polovice. Do hrnca dáme koňak, pridáme kurča a varíme domäkka, po...
Penne na taliansky spôsob
Papriky opláchneme, očistíme a nakrájame na rezance. Olúpanú cibuľu nakrájame na rezance a umyté...
Mrkvovo–vajcová nátierka
Uvarené roztlačené vajce vymiešame dohladka s jogurtom, horčicou, posekanou pažítkou a nastrúhanou mrkvou.
Reďkovková nátierka s kozím syrom
V miske zmiešame kozí syr s kyslou smotanou. Pridáme nivu nakrájanú na menšie kúsky, prelisovaný...
Cestoviny s pestom
Najprv dáme variť cestoviny podľa návodu. K pestu sa najlepšie hodia špagety. Ďalej pripravíme pesto:...
Zemiaky zapekané s goudou
Zemiaky dobre umyjeme kefkou a upečieme v šupke. Potom ich zvrchu narežeme v tvare kríža a...
Tuniak s hlávkovým šalátom
Do väčšej šalátovej misy rozložíme očistené listy šalátu, na plátky nakrájané rajčiny a na prúžky ...
Cestovinový šalát s kuracím mäsom
Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, dochutíme a osmažíme na oleji, potom ich necháme vychladnúť....
Cestovinový šalát s avokádovou omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme ich a necháme odkvapkať. Slnečnicové semienka opražíme nasucho na...
Tuniakový šalát s fetou
Čínsku kapustu, paradajky a papriku nakrájame na menšie kúsky, pridáme soľ, olivový olej a...
Zapekané rajčiny s cesnakom
Umyté rajčiny rozkrojíme na plocho. Plochy osolíme, okoreníme a naukladáme na ne najemno nakrájaný cesnak....
Baklažán zapečený so syrom a šunkou
Baklažán umyjeme, rozpolíme a vydlabeme dužinu s jadrami. Zmiešame nastrúhaný syr, na kocky nakrájanú...
Výborné penne s mladou cukinou
Mladé cukiny nakrájame aj so šupkou na kolieska, osolíme, okoreníme mletým korením a necháme trocha...
Pečené bravčové mäso
Veľmi chutné jedlo, ktorého inšpiráciu sme našli v susednej Českej republike.
Hruškový koláč
Je to francúzska receptúra. Charakteristickú chuť a arómu dodáva calvados, ktorý najčastejšie nie je v...
Jednoduchý vyprážaný baklažán
Baklažán umyjeme a nakrájame na kolieska, ktoré osolíme a obalíme v hladkej múke.
Zapečená brokolica so šampiňónmi
Brokolicu umyjeme a rozoberieme na ružičky. Tie necháme spariť na parou, kým trochu nezmäknú a...
Zapečená špargľa so šunkou a syrom
Špargľu umyjeme, očistíme a odkrojíme konce. Dáme ju variť do mierne osolenej vody, až...
Zapečené papriky plnené ryžou
Najprv si zohrejeme rúru na 180 stupňov Celzia. Potom papriky zbavíme jadier, pozdĺžne ich rozrežeme...
Špargľová dobrota
Špargľu očistíme a niekoľko minút povaríme v zeleninovom vývare s maslom. Potom ju opatrne vyberieme a...
Cuketová sekaná
K nahrubo nasekanej cukete pridáme polohrubú múku s práškom do pečiva. Cibuľu nakrájame najemno, nastrúhame syr,...
Talianska dusená brokolica
Umytú brokolicu rozoberieme na drobné ružičky, stonky olúpeme a nakrájame na plátky. Cesnak rozotrieme so...
Zelenina v bešamele s vajcami
Zeleninu nakrájame na drobné kúsky, zalejeme ju trochou vriacej vody a dusíme domäkka. Z masla...
Brokolica so strúhankou a maslom
Brokolicu rozoberieme na ružičky a vložíme do vriacej osolenej vody. Sparíme ju narýchlo a vodu scedíme....
Karfiol s kečupom a cesnakom
Najemno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme prelisovaný cesnak, nakrájanú petržlenovú vňať, vmiešame ružičky...
Karfiol na smotane
Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme papriku, prilejeme trochu vody, pridáme karfiol rozobratý na ružičky,...
Dusená cuketa na cesnaku
Na panvici rozpálime trochu olivového oleja, pridáme na tenko nakrájanú cuketu a podusíme ju pár minút,...
Bravčový bôčik, paprika a cesnak
Zapaprikovaný bôčik je v našej rodine veľmi obľúbené jedlo - ale pozor po zjedení sa budete cítiť...
Dusená kapusta
Dusená kapusta vhodná hlavne k pečenej kačici a húske spolu s lokšami.
Koňakové kurča
Kurča rozdelíme na dve polovice. Do hrnca dáme koňak, pridáme kurča a varíme domäkka, po...