Bravčový bôčik, paprika a cesnak

alextv - fotkaalextv, 8. novembra 2009
Bravčový bôčik, paprika a cesnak
Foto: alextv

Zapaprikovaný bôčik je v našej rodine veľmi obľúbené jedlo - ale pozor po zjedení sa budete cítiť ako jeden veľký cesnak!!!

5 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg




Postup

  1. 1

    Pekný mäsitý bravčový bôčik umyjeme, dáme do hrnca , zalejeme vodou, pridáme 1 PL soli a varíme na miernom ohni asi 1 hodinu alebo až kým nebude mäkký.

  2. 2

    Až je bôčik uvarený, vyberieme ho z hrnca, odoberiem si 1 dc vody z uvareného bôčika, prelisujeme do nej 4 strúčiky cesnaku, pridáme 1 balenie červenej papriky a 1 PL soli a všetko spolu zmiešame. Celou zmesou natrieme uvarený bôčik, necháme ho vychladnúť a odstáť. Najlepšie z večera do rána.

  3. 3

    Podávame z baraními rohami /alebo inou zeleninou/a čerstvým chlebom dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia