Pečená hus

matus113 - fotkamatus113, 11. novembra 2009
Pečená hus
Foto: Matus113

Jedlo, ktoré nám chutí hlavne na jeseň.

5-6
porcií
20 minút
príprava
240 - 300 minút
na 200 °C

Suroviny

4 kg
2

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hus rozmrazíme a umyjeme. Potom ju primerane osolíme z vonku aj z vnútra. Necháme odležať 12 hodín.

  2. 2

    Po 12 hodinách umyjeme hus mliekom a dáme do pekáča. Do husi vložíme 2 jablká. Napicháme ju nožom, aby pustila masť. Posypeme rascou a podlejeme do jednej tretiny pekáča.

  3. 3

    Dáme piecť na 3 - 4 hodiny do vopred vyriatej rúry na 200 stupňov. Pravidelne vylievame masť. Hus podávame s lokšami a dusenou kapustou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vymazať
Pri pečení napr. dvoch husí v domácom prostredí hus rozporcujeme, osolíme zvonku aj z vnútra, posypeme rascou a necháme odležať 1-2 hod.,potom dáme zakryté piecť. Po zhruba 1,5 hodine vylejeme masť, necháme len minimum a za stáleho potierania smotanou pečieme ešte 1 hodinu odokryté pri zníženej teplote aby sa hus nepripekala.
Vymazať
POCHúťKA JA MILUJEM HUSACINU A KAčACINU JEDOL SOM JU ODMALIčKA AJ S FOBROU PECIENKOVOU PLNKOU A NAMASTENýMI LOKšAMI :)))) VYBORNE ODPORUCAM