Foto: Matus113
Jedlo, ktoré nám chutí hlavne na jeseň.
5-6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
240 - 300 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Hus rozmrazíme a umyjeme. Potom ju primerane osolíme z vonku aj z vnútra. Necháme odležať 12 hodín.
- 2
Po 12 hodinách umyjeme hus mliekom a dáme do pekáča. Do husi vložíme 2 jablká. Napicháme ju nožom, aby pustila masť. Posypeme rascou a podlejeme do jednej tretiny pekáča.
- 3
Dáme piecť na 3 - 4 hodiny do vopred vyriatej rúry na 200 stupňov. Pravidelne vylievame masť. Hus podávame s lokšami a dusenou kapustou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu