Domáca pizza

matus113 - fotkamatus113, 8. novembra 2009
Domáca pizza
Foto: Matus113

Máte radi pizzu? Skúste si ju urobiť aj doma. Určite bude chutiť.

4-5
porcie
90 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

250 ml
3/4
300 g
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do 2,5 dcl vlažnej vody dáme 3/4 kvasníc. Necháme vykysnúť (15 - 20 min).

  2. 2

    Múku osolíme, pridáme 4 polievkové lyžice oleja a kvasnice - všetko dobre premiešame. Cesto zakryjeme utierkou a necháme vykysnúť (cca 25 - 30 min).

  3. 3

    Na vymastený plech rozotrieme cesto, potrieme kečupom a pridáme všetky ingrediencie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 30 min.

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
Vymazať
Uff, to cesto mi nepripadala vhodne na rozmiestnenie na plech, vyzeralo prekysnute a navyse udanie 3/4 kvasinic je udaj, ktory metie. 3/4 z coho z jedneho kilogramu..?? Normalne mi je luto tych kucharok, co to budu skusat z nadejou...
Vymazať
Ja dávam na pizzu paradajkový pretlak. Niektoré kečupy sú príliš ostré, príliš kyslé, príliš umelé... a taký pretlak dá inú chuť... Každému však chutí pizza inak... aj s kečupom...
Vymazať
pri vsetkej ucte, kolko ludi, tolko chuti, ale preco maju ludia tendenciu nagebrit na pizzu milion veci a dorazit to kecupom, ktory ked je na pizzi, tak citit len ten kecup. od toho horsia je na pizzi uz len tatarka. nastastie som to nevidel na vlastne oci. len pocul. brrrr
Vymazať
@eraserhead , keďže doma nemám ani tú pec a z videa som sa nedozvedela ani návod na urobenie cesta, prikláňam sa teda k tej slovenskej, ktorú tu prezentuje Matus123. Však ja si ju prispôsobím do podoby, akú mám rada. Ja by som sa nenahnevala, keby Talian, či iný cudzinec si prispôsobil naše halušky na svoj spôsob. Hlavne, že mu budú tak chutiť.
Proti gustu, žiaden dišputát
Vymazať
dľa mňa všetko môže byť-chuť každého jedného je dôležitá-len názov "pizza" potom nesedí..pečiem podobné posúchy z riedkeho cesta..a sú výborné..

Pridaj komentár k receptu: