Foto: fcielka
Tento recept je od Nigelly - pre čokoholikov absolútne vhodný :D
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 170 stupňov. 125 g horkej čokolády rozpustíme.
- 2
Do misy dáme múku, kakao, sódu bikarbónu a soľ - všetko preosejeme cez sitko.
- 3
V druhej mise vymiešame maslo s oboma cukrami. Pridáme rozpustenú čokoládu a dobre zmiešame.
- 4
Vmiešame vanilkový extrakt - ak nemáte, tak dobre poslúži aj vanilkový cukor ( potom ale dajte menej bieleho cukru) prípadne obsah polovičky vanilkového struku. Pridáme studené vajce a vmiešame sypké suroviny. Nakoniec pridáme na kúsky pokrájaných 350 g horkej čokolády.
- 5
Na plech vystlaný papierom na pečenie naukladáme kopčeky - dobre poslúži naberačka na zmrzlinu a povrch nezarovnávame (kľudne si spravte dve várky - mne ich na jeden plech vyšlo 9 a na druhý 8).
- 6
Pečieme 18 min, skúšame pomocou ihlice alebo špáradla - mali by ostať čisté - ak však nenatrafíte na kúsok čokolády (čo je tu trochu problém :)).
- 7
Necháme asi 5 min. mierne vychladnúť na plechu, potom preložíme na mriežku a necháme celkom vychladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
teda cokoladu zboznujem uplne najviac
urcite vyskusam