Cuketová sekaná

redakcia - fotkaredakcia, 9. novembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
1 ks
4 strúčiky
150 g
200 g
4 ks
150 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    K nahrubo nasekanej cukete pridáme polohrubú múku s práškom do pečiva. Cibuľu nakrájame najemno, nastrúhame syr, prelisujeme cesnak, rozmiešame vajcia a spolu s olejom pridáme k cukete s múkou.

  2. 2

    Hmotu okoreníme majoránom, soľou a čiernym korením a poriadne premiešame. Pekáč vymažeme olejom a vysypeme strúhankou alebo hrubou múkou.

  3. 3

    Zmes rovnomerne rozotrieme a zapekáme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 – 200 stupňov Celzia asi 40 minút.

Diskusia k receptu

Vymazať
marikasu
Ja tiež robím podobnú cuketovú fašírku, ale ešte pridám cca 200 g diétnej salámy. Do základnej masy dám iba žĺtky, z bielkov vyšľahám sneh a nakoniec ho zľahka vmiešam, potom je nadýchanejšia :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia