Foto: Matus113
Veľmi chutné jedlo, ktorého inšpiráciu sme našli v susednej Českej republike.
4
porcie
porcie
100 minút
príprava
príprava
90 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Kúsky bravčového mäsa (pliecko, stehno) dáme do pekáča, posolíme, pridáme rascu a aspoň 2 veľké cibule.
- 2
Do 1/3 pekáč zalejeme vodu. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov. Mäso je upečené po 1 a pol hodine. Podávame s dusenou kapustou a knedľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nečudujte sa tomu podliatiu vodou. Aj pokiaľ bude piecť napríklad celé prasiatko, je to najrozumnejší spôsob, ako dosiahnuť mäkkej nevysušenej konzistencie a zlatistého povrchu.
Ja tak ako je v recepte, akurát dám ešte aj cesnak, lebo tou šťavou si polievame knedľu. Ak použijete veľmi chudé mäso (stehno), veď to ako keby ste jedli triesky, musí to byť suché. Najchutnejšie je mäso s kosťou alebo pliecko. Toto je dobrý recept.
@matus113 : nedaj sa odradit, nabuduce to bude urcite lepsie! ;-))