Domáce lokše

matus113 - fotkamatus113, 11. novembra 2009
Domáce lokše
Foto: Matus113

Slovenské lokše sa hodia hlavne k pečenej húske alebo kačičke.

5-6
porcií
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupe a ošúpeme.

  2. 2

    Nastrúhame ich na jemno. Posolíme, pridáme polohrubú múku a vymiesime cesto. Múku k zemiakom pridávame podľa potreby, aby sa z cesta vytvorila pevná zmes.

  3. 3

    Z cesta vytvarujeme valček, kúsok odkrojíme a na pomúčenej doske vyvaľkáme placku.

  4. 4

    Položíme na platničku a pečieme z oboch strán, kým nevyschne. Potom ju omastíme husacou (kačacou) masťou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia