Penne na taliansky spôsob

redakcia - fotkaredakcia, 11. novembra 2009
2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
2 ks
4 ks
1 ks
2 strúčiky
2 ks
16 ks
8 PL
1 vetvička




Postup

  1. 1

    Papriky opláchneme, očistíme a nakrájame na rezance. Olúpanú cibuľu nakrájame na rezance a umyté rajčiny na väčšie kúsky. Cukety tiež umyjeme a nakrájame na plátky.

  2. 2

    Cibuľu a zeleninu prudko opečieme na oleji, pridáme olivy a zvoľna dusíme. Osolíme a okoreníme. Medzitým uvaríme cestoviny podľa návodu, po uvarení ich scedíme a primiešame k nim zeleninu.

  3. 3

    Na tanieri ozdobíme bazalkou.

Diskusia k receptu

Vymazať
zemo
Čo vy na to poskytnúť recepty aj na pene? To je vychýrenejšia talianska špecilaita ako penne.
Napríklad sa jej nevedia dojesť hostia v Cafe & restaurant Zulu
ta v Prešove, v Maštal pube v Nových Košariskách či vám ho ponúka kolektív ubytovacieho hostinca Slamená búda toť vedľa JOJky na Kolibe. A tak by som mohol pokračovať. Proste pene je pene, kam sa hrabe penne. Dobre narastený pene strčí... do vrecka aj za hrsť penne.:)))
Vymazať
zemo
oprava druhého riadku - samozrejme špecialita. Našiel som si v jednej nemenovanej reštaurácii špecialnu ponuku - pene al dente. Len si to skúste dať do googlového prekladaču. Slovenčina - taliančina al en zírate alebo ručíte od smiechu ako Talianky, ktoré som na vlastné oči u nás na Slovensku v jednej pravej picériovi zažil...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia