Sójová

Recepty, kde je sójová

prazdny

Chrumkavé krevety so slivkovou majonézou

Slané chuťovky

Krevety očistíme, ale necháme na nich posledný článok – chvost. Očistené ich namarinujeme v sójovej...

prazdny

Naša čínska špecialitka

Kuracie mäso

Kuracie prsia si nakrájame na tenké dlhé pásiky, osolíme, okoreníme, dáme 1 lyžičku karí...

prazdny

Soté na ázijský spôsob

Kuracie mäso

Toto soté robievam doma dosť často, manžel sa ho nevie dojesť a je spravené do 30...

prazdny

Opekané ryžové rezance s bravčovinou a chutnou zeleninou

Bravčové mäso

Najprv si mäso nakrájame na tenké a dlhé plátky, ktoré dáme do misky a pridáme všetky...

prazdny

Tekvicové placičky s penou a lososom

Večera

Tekvicové placičky s penou a lososom. Skvelé nezvyčajné ale hlavne moderné slávnostne predjedlo, na ktorom...

prazdny

Zeleninovo-batátový krém so slaninkou

Večera

Vhodný na zahriatie a doplnenie vitamínov. Slávnostnejšie jedlo.

prazdny

Ryžové krokety s mrkvou

Bezmäsité jedlá

Krokety, fašírky alebo tvar aký obľubujete určite nezmení výbornú chuť k dobrému obedíku. My dnes...

prazdny

Vegetariánske francúzske zemiaky

Bezmäsité jedlá

Vegetariánsku verziu francúzskych zemiakov som jedla prvýkrát v Ášrame v Střilkach, kde bolo skvelé všetko jedlo...

prazdny

Losos na teriyaki omáčke

Hlavné jedlá

Žiadalo sa mi menšej zmeny na úpravu lososa a tak Vám ho sem pridávam. Podľa mňa...

prazdny

Úžasné lečové rezne

Kuracie mäso

Večer zarobím a na druhý deň len hodím na olej, pripravím si k tomu hocijakú prílohu,...

prazdny

Guláš extra špeciál

Hovädzie mäso

Zajtrajšia noc bude pre niektorých z nás dosť dlhá. Odporúčam posilniť sa týmto výnimočným gulášom, ...

prazdny

Domáce sushi

Hlavné jedlá

Zorganizujte si s priateľmi sushi party! Pripravte sa na perfektnú zábavu pri tvorbe valčekov, so sushi...

prazdny

Japonské mäsové taštičky Gyoza

Bravčové mäso

Gyoza taštičky okrem ramenu a sushi patria medzi u nás už známe a obľúbené japonské jedlá....

prazdny

Ryžové rezance so šampiňónmi a zeleninou

Bezmäsité jedlá

Tento recept - nerecept je rýchly, variabilný a zasýti... Nepatrí medzi päťhviezdičkové, ale chutí...

prazdny

Rebrá na rošte

Bravčové mäso

Radi grilujete? A neviete si predstaviť leto bez grilovania? Tak v tom prípade máme pre Vás nenáročný,...

prazdny

Terina z chobotnice s rukolou a olivami

Večera

Do hrnca nalejeme 500 ml zeleninového vývaru, pridáme červené víno, čierne korenie, nové korenie, ...

prazdny

Grilované mäsové guľky s cibuľou

Hlavné jedlá

Mäso osolíme, okoreníme, pridáme sojovú omáčku, paradajkový pretlak a najemno nakrájanú zelerovú vňať...

prazdny

Bolognese vegetariana

Cestoviny

Keď som ešte jedávala mäso, medzi moje najobľúbenejšie recepty na cestoviny patrili jednoznačne Bolonské špagety...

prazdny

Kuracinka s cuketou

Kuracie mäso

Kuracie prsia na plátkoch cukety na čínsky spôsob.

prazdny

Ryžové rezance s karí omáčkou

Kuracie mäso

Klasika, ryžové rezance si spravíme podľa návodu, samozrejme len zalejeme horúcou vodou, ktorú ja...

prazdny

Cuketový nákyp

Bezmäsité jedlá

Naše obľúbené zapekané jedlo z cukety.

prazdny

Uhorky po kórejsky

Bezmäsité jedlá

Možno si niektorí spomínajú na mnou pridaný recept Mrkva po kórejsky. Našla som veľmi podobný recept...

prazdny

Cuketové čatní

Bezmäsité jedlá

Čatní alebo chutney. Toto cuketové používam, keď dusím mäso.

prazdny

Letná čína do plaviek

Bezmäsité jedlá

Málo času ostáva dostať sa do formy ...

prazdny

Šťavnaté rýchle kuracie prsia

Kuracie mäso

Nedávno som pridal podobný recept. Kurča sme robili znova, aj keď s inou marinádou. Rýchlovka...

prazdny

Krkovička na rajčinkách a cibuľke

Bravčové mäso

Rýchly, chutný a nenáročný recept pre viac ľudí.

prazdny

Skoro čína s panenkou

Bravčové mäso

Jeden z rozdielov medzi pravou cinou a slovenskou kuchynou je, ze cina sa robi individualne na...

prazdny

Quinoa sushi s lososom a špargľou

Hlavné jedlá

V tieto teplé dni asi nikomu veľmi nechutia horúce polievky…dobre padne dať si niečo na studeno...

prazdny

Pikantné kura s čínskou kapustou

Kuracie mäso

Pripravte fantastický plátok opečených alebo ugrilovaných kuracích pŕs na podstielke z orientálne ochutenej čínskej kapusty.