Tofu v medovo-zázvorovej marináde s quinoa šalátom
Foto: lunter
2
porcie
porcie
65 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Na marinované tofu: | |
2 bal. |
|
5 PL |
|
1,5 PL |
|
3 ČL nastrúhaný |
|
2 ČL |
|
Na šalát: | |
1 ČL |
|
1/2 ks |
|
1 šálka |
|
1 šálka |
|
16 hlavičiek |
|
Postup
-
1
Tofu vyberieme z obalu a vysušíme papierovou utierkou. Dva kusy tofu prekrojíme na 4 rovnaké trojuholníky.
- 2
V miske zmiešame sójovú omáčku s medom, zázvorom a olivovým olejom. V zmesi tofu marinujeme asi 30 minút z každej strany. Tofu spolu s marinádou opečieme na panvici, každú stranu asi 3 - 4 minúty na miernom plameni.
- 3
Na ďalšej panvici na rozohriatom olivovom oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridáme zeleninový vývar, privedieme k varu, pridáme quinou a pomaly varíme približne 10 minút (počas varenia môžeme podľa potreby pridať vodu). Do quinoy pridáme umyté, osušené ružičky kelu a varíme ďalších 20 minút.
- 4
Opekané tofu podávame so šalátom z guinoy a kelu, ktorý môžeme poliať marinádou.
Tiež marinované tofu:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu