Marinované tofu
Marinované tofu

Tofu v medovo-zázvorovej marináde s quinoa šalátom

lunter - fotkalunter, 23. apríla 2019. Komerčný recept.
Tofu v medovo-zázvorovej marináde s quinoa šalátom
Foto: lunter
2
porcie
65 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na marinované tofu:
2 bal.
5 PL
1,5 PL
3 ČL nastrúhaný
2 ČL
Na šalát:
1 ČL
1/2 ks
1 šálka
1 šálka
16 hlavičiek




Postup

  1. 1

    Tofu vyberieme z obalu a vysušíme papierovou utierkou. Dva kusy tofu prekrojíme na 4 rovnaké trojuholníky.

  2. 2

    V miske zmiešame sójovú omáčku s medom, zázvorom a olivovým olejom. V zmesi tofu marinujeme asi 30 minút z každej strany. Tofu spolu s marinádou opečieme na panvici, každú stranu asi 3 - 4 minúty na miernom plameni.

  3. 3

    Na ďalšej panvici na rozohriatom olivovom oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridáme zeleninový vývar, privedieme k varu, pridáme quinou a pomaly varíme približne 10 minút (počas varenia môžeme podľa potreby pridať vodu). Do quinoy pridáme umyté, osušené ružičky kelu a varíme ďalších 20 minút.

  4. 4

    Opekané tofu podávame so šalátom z guinoy a kelu, ktorý môžeme poliať marinádou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia