Prudko cesnaková brokolica so šampiňónmi a s cuketou fotorecept
Foto: happybunny
Najlepším kamarátom brokolice je u mňa cesnak, ešte pridať trocha ostrosti a máme neodolateľnú kombináciu chutí. Variácie tohto receptu s rôznou zeleninou pripravujem skoro Zobraziť celý popisNajlepším kamarátom brokolice je u mňa cesnak, ešte pridať trocha ostrosti a máme neodolateľnú kombináciu chutí. Variácie tohto receptu s rôznou zeleninou pripravujem skoro každý týždeň a vždy si všetci pochutnávajú :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
450 g |
|
250 g |
|
2 ks |
|
8 strúčikov |
|
1 ks |
|
400 ml |
|
podľa potreby |
|
1/2 ČL |
|
1/2 PL |
|
1 1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
podľa chuti |
|
1/3 hrnčeka |
|
2 1/2 ČL |
|
1/4 hrnčeka |
|
Postup
-
1
Cuketu si nakrájame na 4 časti, ktoré pozdĺžne prekrojíme na štvrtiny, nasolíme, zalejeme vodou a dáme bokom, kým si prichystáme ostatné suroviny.
-
2
Brokolicu som použila mrazenú, predtým bola blanšírovaná. Šampiňóny som pokrájala na polovice, väčšie na tretiny. Strúčiky cesnaku som tiež podľa veľkosti nakrájala rovnomerne, jeden strúčik približne na tri rovnomerné časti. Cibuľu som zas krájala na väčšie kocky.
-
3
Na vysokom plameni si na minutku necháme opražiť cibuľu, potom pridáme cesnak, trošku osolíme, aby sa nám nezačali pripekať.
-
4
Po chvíli pridáme šampiňóny, ktoré opaprikujeme a mierne posypeme soľou, korením. Premiešame a osmahneme 2-3 minúty.
-
5
Pridáme brokolicu, cuketu, cesnakový granulát, med (alebo 1/2 ČL cukru), ešte si všetko podľa chuti okoreníme a približne 5 minút necháme spolu restovať.
-
6
Zalejeme vývarom (ja si vývar odkladám priebežne do mrazničky pre ďalšie použitie), privedieme k varu. Kto má rád štipľavé, môže si pridať aj chilli.
-
7
V hrnčeku si zmiešame solamyl s trochou vody a sójovou omáčkou, panvicu odstavíme z platne a poriadne zamiešame škrobovú zmes. Potom opäť privedieme do varu a dve minúty povaríme. Použila som dosť slanú sójovku, takže je ťažké presne určiť, koľko soli recept vyžaduje, keď, tak treba dochutiť ku koncu podľa toho, ako slaný sme mali vývar aj omáčku.
-
8
Hotový pokrm som podávala s ryžou basmati. Dobrú chuť! :)
Ďakujem pekne :)
Pretože ja moc slovo pečiarka nepoužívam, nebodaj sa tu ešte dozviem, že šampiňón nie je hríb/huba? :D
šampiňon nie je hríb..je to huba..
hríb a huba-to je rozdiel..
huby-pomenovanie množiny..celku
hríby-pomenovanie podskupiny..časti
nájdi si-ujo gúgl poradí..:-)
(VETA VYMAZANÁ REDAKCIOU)
Šampiňón je huba, nie je to však hríb.
Snažíme sa, aby zverejnené recepty - ich názvy a použité suroviny - boli vyplnené v súlade s pravidlami slovenského pravopisu. Z tohto dôvodu bol zmenený názov Vášho receptu z "Prudko cesnaková brokolica s hríbami a cuketou" na "Prudko cesnaková brokolica so šampiňónmi a s cuketou".
Ďakujeme za pochopenie.
Áno, chodí sa na huby - pretože pojem huby zahŕňa všetky Vami menované druhy...
Pripomienky účastníkov diskusie sú úplne k veci, z toho dôvodu sme poslednú vetu vo Vašom komentári vymazali.
Sme si stopercentne istí, že Vaše jedlo chutí výborne, či je nazvané tak alebo onak. To my len tak pre poriadok :) Ďakujeme za porozumenie a tešíme sa na Vaše ďalšie skvelé recepty!
Nezmazali sme Váš komentár, Vaše pripomienky k téme sme ponechali. Vymazali sme poslednú vetu v komentári, nakoľko podľa nášho názoru urážala diskutujúcich.
Veľmi dobre skombinované suroviny a efektná foto,určite vyskúšam vo woku s použitím minima vývaru.
Ďakujem, dúfam, že bude chutiť! :) Ja som wok zapatrošila pri sťahovaní, tak dokým si nekúpim nový musím takto na panvici :( dá sa to, ale aj toto jedlo by som radšej robila vo woku
Kým diskutujúci pred Vami oprávnene riešili rozdiel v pojmoch huby a hríby, Vy ste ich diskusiu dehonestovali vyššie uvedeným výrazom, čo voči autorom komentárov považujeme za nekorektné.
Juuuj, to ma teší, že chutilo :))
super, dúfam, že bude spokojnosť! :)