Pečené tofu
Pečené tofu

Pečené tofu so zeleninou a s domácou marinádou

lunter - fotkalunter, 25. marca 2019. Komerčný recept.
Pečené tofu so zeleninou a s domácou marinádou
Foto: lunter
2
porcie
40 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

1 bal.
2 ks
1 bal. mrazený
1/2 ks
Marináda:
1 ks menšia
2 ČL
4 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. V hrnci zohrejeme vodu. Mrkvu a brokolicu necháme zmäknúť v pare nad horúcou vodou asi 30 minút. Hrášok pridáme 20 minút pred koncom. Zeleninu treba skontrolovať, mrkva zvyčajne mäkne dlhšie.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme marinádu. Do misky dáme sójovú omáčku, šťavu z menšej mandarínky, med a zamiešame. Dochutíme soľou a škoricou podľa vlastnej chuti.

  3. 3

    Tofu vyberieme z obalu, osušíme a dáme marinovať na asi 30 minút.

  4. 4

    Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Zmäknutú zeleninu vyberieme a poukladáme na plech. Polejeme olivovým olejom a osolíme. Do stredu plechu položíme marinované tofu a zvyškom marinády polejeme tofu i zeleninu.

  5. 5

    Pečieme 15 minút. Pred podávaním tofu nakrájame.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Všimla som si, že komerčné recepty "Varecháči" komentujú výnimočne. Viem však, že aj tie sú výsledkom umu a fantázie šikovných ľudí. Recept sa mi veľmi páči, je zaujímavý, vhodný na delenú stravu, a už po prvom pohľade na výsledok mi tečú slinky. Vďaka za recept.
Aj my ďakujeme, Atulienka, a prajeme dobrú chuť :-)