Pečené tofu so zeleninou a s domácou marinádou
Foto: lunter
2
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. V hrnci zohrejeme vodu. Mrkvu a brokolicu necháme zmäknúť v pare nad horúcou vodou asi 30 minút. Hrášok pridáme 20 minút pred koncom. Zeleninu treba skontrolovať, mrkva zvyčajne mäkne dlhšie.
- 2
Medzitým si pripravíme marinádu. Do misky dáme sójovú omáčku, šťavu z menšej mandarínky, med a zamiešame. Dochutíme soľou a škoricou podľa vlastnej chuti.
- 3
Tofu vyberieme z obalu, osušíme a dáme marinovať na asi 30 minút.
- 4
Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Zmäknutú zeleninu vyberieme a poukladáme na plech. Polejeme olivovým olejom a osolíme. Do stredu plechu položíme marinované tofu a zvyškom marinády polejeme tofu i zeleninu.
- 5
Pečieme 15 minút. Pred podávaním tofu nakrájame.
Tiež tofu:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu