Šampiňónová krémová polievka fotorecept
Foto: happybunny
Túto výbornú polievočku určite odporúčam vyskúšať, je naozaj lahodná a o niečo odlišná od tých bežných najmä vďaka kokosovému mlieku. :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pokrájame si šampiňóny na menšie.
-
2
Na drobno pokrájanú cibuľku si dáme na rozpálenú zmes oleja a masla, keď je pekne sklovitá pridáme cesnak a spolu ešte minutku opražíme.
-
3
Pridáme šampiňóny, osolíme, okoreníme, posypeme kardamómom a granulovaným cesnakom. Počkáme, kým sa zredukujú vo veľkosti a dusíme asi 20 minút - prípadne si ešte povyberáme zopár sympatických kúskov, ktorými neskôr ozdobíme hotovú polievku. :)
-
4
Po 20 minútach zalejeme vývarom, privedieme k varu.
-
5
Pridáme kokosové mlieko.
-
6
Odoberieme si asi 2/3 polievky a rozmixujeme na hladko spolu s jednou lyžicou múky (tá sa môže vynechať alebo zdvojnásobiť podľa toho ako hustú chceme mať polievku).
-
7
Rozmixovanú zmes vlejeme naspäť do hrnca, privedieme pomaly k varu a povaríme 2-3 minútky za stáleho miešania. Ochutnávame a dochucujeme :) (ja som tu ešte pridala sójovú omáčku aby mala polievka trocha krajšiu farbu, ale to nie je nutné).
-
8
Hotovú polievku som ešte poliala kokosovým mliekom, posypala rozdrveným medvedím cesnakom a pridala zopár šampiňónov na vrch. Dobrú chuť! :)
zahusťovala som na poslednú chvíľu a už som nemala čas variť zemiaky^^
No to je ďalšia vec, že je to šampiňónová polievka a tá chuť zemiakov by tam aspoň mňa rušila.. neviem, podľa mňa je milión spôsobov ako zahusťovať, ja nie som z tých čo vnímajú trocha múky ako diabla v práškovej podobe :D
Ďakujem :) škrobom zvyknem zahusťovať ázijské polievky, tá konzistencia škrobu mi moc v krémových polievkach nesedí :(
Jasné, zlatíčko! To byla jen úvaha pro odpůrce múky. Přeji pěkný den!
Sama som napísala v recepte, že sa môže múka vynechať a že záleží od toho ako hustú chceme mať polievku individuálne :) ja by som nezahusťovala tiež ak by som ju rozmixovala celú, ale chcela som aj nech v nej pláva zopár húb a potom by bola stále ešte príliš riedka na môj vkus
Ďakujem ❤
Zdravím! Třeba proto, že jsou jedinci, kterým musí v polévce, omáčce "stát lžíce" - jsou tak nastavení. Když máš takový "materiál" doma, tak mu prostě s láskou vyjdeš vstříc.
No ja by som potom buď použila trocha menej vývaru alebo pridala viac šampiňónov keby som fakt nechcela zahusťovať :D inak áno, väčšinou varím podľa seba a nie z receptov :)
Moji chlapi mi s tým kokosovým jesť nebudú. A zahustím si s tým, čo mám chutí.
Netreba hovoriť, že je tam to kokosové :D ale inak neviem, ono nie je riedke ako bežné mlieko a je veľmi krémové a svieže, neviem čím by sa to dalo dokonale nahradiť, asi najskôr tou smotanou :) ale kokosové mlieko fakt stojí za to aspoň vyskúšať, ja som si ho pri varení veľmi obľúbila
Kontaktovali sme Vás mailom kvôli doručeniu výhry z júlovej receptovej súťaže. Prosíme, ozvite sa nám na redakcia@varecha.sk
Ďakujeme
ďakujeem :) super, dúfam, že zachutí aj na tento spôsob!
zahusťovala som na poslednú chvíľu a už som nemala čas variť zemiaky^^
No to je ďalšia vec, že je to šampiňónová polievka a tá chuť zemiakov by tam aspoň mňa rušila.. neviem, podľa mňa je milión spôsobov ako zahusťovať, ja nie som z tých čo vnímajú trocha múky ako diabla v práškovej podobe :D
Ďakujem :) škrobom zvyknem zahusťovať ázijské polievky, tá konzistencia škrobu mi moc v krémových polievkach nesedí :(
Jasné, zlatíčko! To byla jen úvaha pro odpůrce múky. Přeji pěkný den!
Sama som napísala v recepte, že sa môže múka vynechať a že záleží od toho ako hustú chceme mať polievku individuálne :) ja by som nezahusťovala tiež ak by som ju rozmixovala celú, ale chcela som aj nech v nej pláva zopár húb a potom by bola stále ešte príliš riedka na môj vkus
Ďakujem ❤
Zdravím! Třeba proto, že jsou jedinci, kterým musí v polévce, omáčce "stát lžíce" - jsou tak nastavení. Když máš takový "materiál" doma, tak mu prostě s láskou vyjdeš vstříc.
No ja by som potom buď použila trocha menej vývaru alebo pridala viac šampiňónov keby som fakt nechcela zahusťovať :D inak áno, väčšinou varím podľa seba a nie z receptov :)
Moji chlapi mi s tým kokosovým jesť nebudú. A zahustím si s tým, čo mám chutí.
Netreba hovoriť, že je tam to kokosové :D ale inak neviem, ono nie je riedke ako bežné mlieko a je veľmi krémové a svieže, neviem čím by sa to dalo dokonale nahradiť, asi najskôr tou smotanou :) ale kokosové mlieko fakt stojí za to aspoň vyskúšať, ja som si ho pri varení veľmi obľúbila
Kontaktovali sme Vás mailom kvôli doručeniu výhry z júlovej receptovej súťaže. Prosíme, ozvite sa nám na redakcia@varecha.sk
Ďakujeme
ďakujeem :) super, dúfam, že zachutí aj na tento spôsob!