Čierna ryža s restovanou zeleninou, šampiňónmi a pstruhom dúhovým fotorecept
Foto: macka78
Čierna ryža prirodzene neobsahuje cholesterol, no okrem zdravotných prínosov vás prekvapí aj skvelou orieškovou chuťou. Zlepšuje kardiovaskulárne zdravie, zabraňuje cukrovke a obezite, zlepšuje trávenie, detoxikuje telo, napomáha chudnutiu, Zobraziť celý popisČierna ryža prirodzene neobsahuje cholesterol, no okrem zdravotných prínosov vás prekvapí aj skvelou orieškovou chuťou. Zlepšuje kardiovaskulárne zdravie, zabraňuje cukrovke a obezite, zlepšuje trávenie, detoxikuje telo, napomáha chudnutiu, má protirakovinové účinky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 pohár (250 ml) |
|
1 ks väčšia |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks menší |
|
1 ks |
|
1 zväzok menší |
|
250 g |
|
100 g (jedna porcia) |
|
|
|
1 PL |
|
1 PL (+ plus na poprášenie šampiňónov) (Solamyl) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Ako prvé si dáme robiť ryžu v pomere 1 pohár ryže (250 ml) 3 poháre vody. Opláchneme, necháme odkvapkať. Zalejeme vodou a necháme zovrieť. Následne stíšime intenzitu ohrevu, pridáme 1 ČL soli a varíme zhruba 45 minút. Keď nám na povrchu zmizne voda, odstavíme a necháme dojsť pod pokrievkou, na ktorú som dala utierku. (Ja som to mala teraz jednoduchšie, ryžu som varila v multicooku, nemusela som kontrolovať.)
-
2
Pokiaľ sa varí ryža, očistíme si všetku zeleninu a pstruha... Mrkvu a repu si nakrájamé na tenké plátky (ja som použila takýto strúhač, je to rýchle a máte rovnako tenké plátky)… Šampiňóny nakrájame na šestiny (pokiaľ sú veľké), inak stačí na štvrtiny. Veľký pomocník je krájač na vajíčka, urýchli čas (viď foto). Ostáva už len nakrájať, mladú cibuľku, pórik, červenú papriku a bielu papriku. Krájajte ako ste zvyknutí...
-
3
Keď máme všetko nachystané, pustíme sa najskôr na šampiňóny, ktoré máličko poprášime Solamylom. Spravíme si marinádu z 1 vajíčka, 1 PL Solamylu a 1 PL sójovej omáčky. Marinádu pridáme ku šampiňónom a poriadne premiešame, necháme odležať... (Nepustia vodu, keď spravíte tento postup.)
-
4
Očisteného pstruha si nakrájame na rezance a pridáme trošku soli, korenia a hroznového oleja.
-
5
Na rozpálený olivový olej ( stačí máličko, ak máte keramický povrch) pridám mrkvu a repu, restujem jemne do chrumkava...
-
6
Preložím a v tom istom woku orestujeme cibuľku, pórik, červenú papriku (bielu som zjedla počas varenia :)) ) .
-
7
Zeleninku si zmiešame dohromady.
-
8
Takisto orestujeme samotne šampiňóny a lososa... Zabudla som odfotiť lososa :/
-
9
Prešlo cca 40 až 50 minút, skontrolujeme ryžu, ak je hotová môžeme začať servírovať... Servírovať môžete samostatne ako ja, alebo všetko zmiešať dohromady, ako rizoto... Dobrú chuť :D
Ďakujem, fotku znamením
Ďakujem
Ďakujem