Údené tofu na fazuľkách s hnedou ryžou

lunter - fotkalunter, 16. januára 2019 10:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »
Údené tofu na fazuľkách s hnedou ryžouFoto: lunter
4
porcie
25 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

1 bal.
1 strúčik
200 g
1 ks
hrsť
2 PL
1 PL
1 PL
1 dcl
1 ČL (Solamyl)
 (na posypanie)
 (na posypanie)
1 hrnček
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Hrnček ryže zalejeme dvoma hrnčekmi vody, osolíme a varíme na miernom plameni 10 - 15 minút, kým nie je ryža uvarená.

  2. 2

    Tofu nakrájame na kocky alebo pásiky, cesnak nakrájame najemno. Na panvicu dáme 1 PL sezamového oleja, cesnak opražíme a keď začne zlatnúť, pridáme tofu. Opekáme približne 5 minút na strednom plameni, potom dáme na tanier.

  3. 3

    Mrkvu nakrájame na tenké pásiky, fazuľové struky na menšie kúsky. Na panvici zohrejeme 1 PL sezamového oleja, dáme mrkvu s fazuľkou, lyžicu sójovej omáčky a omáčky teriyaki, vodu zmiešanú s lyžičkou škrobu a všetko premiešame. Pár minút opekáme na strednom plameni, potom pridáme tofu a ešte asi 5 minút opekáme. Pred koncom môžeme pridať nasekané kešu orechy.

  4. 4

    Ryžu dáme na tanier a na vrch naservírujeme tofu s fazuľkami. Nakoniec posypeme sezamom a najemno nasekanou jarnou cibuľkou.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist