Údené tofu na fazuľkách s hnedou ryžou
Foto: lunter
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 bal. |
|
1 strúčik |
|
200 g |
|
1 ks |
|
hrsť |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 dcl |
|
1 ČL (Solamyl) |
|
(na posypanie) |
|
(na posypanie) |
|
1 hrnček |
|
|
Postup
-
1
Hrnček ryže zalejeme dvoma hrnčekmi vody, osolíme a varíme na miernom plameni 10 - 15 minút, kým nie je ryža uvarená.
- 2
Tofu nakrájame na kocky alebo pásiky, cesnak nakrájame najemno. Na panvicu dáme 1 PL sezamového oleja, cesnak opražíme a keď začne zlatnúť, pridáme tofu. Opekáme približne 5 minút na strednom plameni, potom dáme na tanier.
- 3
Mrkvu nakrájame na tenké pásiky, fazuľové struky na menšie kúsky. Na panvici zohrejeme 1 PL sezamového oleja, dáme mrkvu s fazuľkou, lyžicu sójovej omáčky a omáčky teriyaki, vodu zmiešanú s lyžičkou škrobu a všetko premiešame. Pár minút opekáme na strednom plameni, potom pridáme tofu a ešte asi 5 minút opekáme. Pred koncom môžeme pridať nasekané kešu orechy.
- 4
Ryžu dáme na tanier a na vrch naservírujeme tofu s fazuľkami. Nakoniec posypeme sezamom a najemno nasekanou jarnou cibuľkou.
Tiež so zeleninou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu