Opekané tofu s cícerom, pšenom a plátkami avokáda
Foto: lunter
porcie
príprava
Postup
-
1
Pšeno premyjeme pod tečúcou vodou a dáme variť do horúcej osolenej vody asi na 12 minút. Nakladaný cícer dôkladne opláchneme, osušíme, zalejeme 4 PL oleja, pridáme kurkumu a osolíme. Premiešame, aby sa cícer v kurkume dôsledne obalil.
- 2
Cícer nasucho opekáme v rozohriatej panvici, občas premiešame. Odporúčame počas praženia panvicu čiastočne prikryť, pretože občas sa cícer "zahrá" na popcorn a puká. Opekáme asi 3 - 5 minút.
- 3
Na druhej panvici si opečieme tofu, ktoré sme potreli sójovou omáčkou a nakrájali na plátky. Špenát môžeme nechať surový, alebo ho narýchlo spariť na panvici s trochou olivového oleja, prípadne pridať 1 strúčik pretlačeného cesnaku.
- 4
Všetko uložíme do misky, navrch nakrájame avokádo a posypeme ľanovými semienkami. Môžeme doplniť bielym jogurtom, ktorý sme ochutili soľou a kurkumou. Extra tip: Ak obľubujete výraznejšie dresingy, pripravte ho z medu, olivového oleja a pomarančovej šťavy.
Tiež tofu:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu