Recepty, kde je sherry
Panvica s kuracím mäsom, cestovinami a zeleninou
Uvariť jedlo nielen rýchlo, ale aj tak, aby po varení neostala zaprataná kuchyňa, nie...
Trojfarebný fazuľový šalát
Jednoduchý ryžový šalát s fazuľou. Vhodný aj na prípravu vopred a ako obed, ktorý si...
Studená polievka ajo blanco (biele gazpacho)
Polievka ajo blanco je populárna najmä v Andalúzii,
v mestách Granada, Jaén, Cordóba a Malaga....
Voňavá nátierka z čerstvých húb
Ak mi tu niečo chýba, tak to sú „výpady“ z mojich rodných Košíc, do ich...
Tvarohový dezert s tapiokovými perlami a malinovou posýpkou
Metličkou vymiešame smotanu s vanilkovým cukrom do polotuha, následne vmiešame tvaroh a jogurt. V troche...
Kuracie prsia so slivkami na fazuľovom pyré
Sušené slivky posekáme, namočíme do
sherry a necháme nasiaknuť. Na panvici
orestujeme pokrájanú slaninu spolu s cibuľou....
Kuracina na sherry s kešu orieškami
Recept pochádza z časopisu Nový čas pre ženy 7/2010. Rýchle, nenáročné a zaujímavá chuť,...
Kuracie pečienky s bylinkami a sherry
Keď som videla, ako tento recept pripravuje Z. Pohlreich, pri najbližšej príležitosti som
vkladala...
Maslová tekvica so šošovicou a špenátom
Jeden recept zo stránky chillichilli. sk... ktorý možno použiť na polievku, hlavné jedlo alebo
originálnu...
Hovädzie s brokolicou a zelerom
Tento recept hovadzieho s prichutou cinskej kuchyne je u nas velmi oblubeny. Povodny recept pochadza od...
Jarný šalát zo špargle, cvikle a baby carrots
Ja som pouzil zmes mladeho spenatu, rukoly, ale je mozne pouzit cokolvek zelene, co...
Divá kačica s datľami a srnčím biskvitom
Kačicu opečieme na masti zo všetkých strán a dopekáme v rúre pri 90 stupňoch do
zmäknutia. Polievame...
Empanadas de Santa Rita
Svätá Rita - moja Patrónka!!! Toto je tradičné jedlo na fiestu Sv. Rity v Mexiku (22....
Čerešňová omáčka
Viem, ze s tymto receptom som uplne mimo vasej sezony. Mne tu ale dozrievaju ceresne,...
Stehienka s nivovou plnkou na mätovej fazuli
Fazuľu namočíme do studenej vody (najlepšie cez noc ), precedíme a opláchneme. Fazuľu dáme samotnú...
Šťavnaté mäsové placky dvoch hláv a štyroch rúk, servírované na cestovinovom hniezde
Pôvodný recept je určite z talianska. Svojho času sme, s mojim krajším ja, sledovali...
Slivková jemná poduška, aj pod parené buchty
Určite sa už každý z Vás dostal do situácie, keď chcel klasický recept –vyšperkovať- niečim novým....
Terina z foie gras s hruškovým čatní
Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni...
Kuracie prsia s višňovou omáčkou
Kuracie prsia okoreníme, osolíme a opražíme z oboch strán na oleji.
Pikantné bažantie prsia
Bažantie prsia umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme a dáme do misy. Olej rozmiešame s majoránom,...
Jelení vývar s knedličkami
Dobre umyté mäso z jeleňa vykostíme. Očistenú koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame na plátky. Spolu...
Kuracie prsia na sherry omáčke
Varí: Branislav Križan,
šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
Pstruh po španielsky
Pstruhy potrieme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olej, panvicu odložíme z...
Filé z morského jazyka v paradajkovej omáčke
Filé umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a marinujeme citrónovou...
Panvica s kuracím mäsom, cestovinami a zeleninou
Uvariť jedlo nielen rýchlo, ale aj tak, aby po varení neostala zaprataná kuchyňa, nie...
Trojfarebný fazuľový šalát
Jednoduchý ryžový šalát s fazuľou. Vhodný aj na prípravu vopred a ako obed, ktorý si...
Studená polievka ajo blanco (biele gazpacho)
Polievka ajo blanco je populárna najmä v Andalúzii, v mestách Granada, Jaén, Cordóba a Malaga....
Voňavá nátierka z čerstvých húb
Ak mi tu niečo chýba, tak to sú „výpady“ z mojich rodných Košíc, do ich...
Tvarohový dezert s tapiokovými perlami a malinovou posýpkou
Metličkou vymiešame smotanu s vanilkovým cukrom do polotuha, následne vmiešame tvaroh a jogurt. V troche...
Kuracie prsia so slivkami na fazuľovom pyré
Sušené slivky posekáme, namočíme do sherry a necháme nasiaknuť. Na panvici orestujeme pokrájanú slaninu spolu s cibuľou....
Kuracina na sherry s kešu orieškami
Recept pochádza z časopisu Nový čas pre ženy 7/2010. Rýchle, nenáročné a zaujímavá chuť,...
Kuracie pečienky s bylinkami a sherry
Keď som videla, ako tento recept pripravuje Z. Pohlreich, pri najbližšej príležitosti som vkladala...
Maslová tekvica so šošovicou a špenátom
Jeden recept zo stránky chillichilli. sk... ktorý možno použiť na polievku, hlavné jedlo alebo originálnu...
Hovädzie s brokolicou a zelerom
Tento recept hovadzieho s prichutou cinskej kuchyne je u nas velmi oblubeny. Povodny recept pochadza od...
Jarný šalát zo špargle, cvikle a baby carrots
Ja som pouzil zmes mladeho spenatu, rukoly, ale je mozne pouzit cokolvek zelene, co...
Divá kačica s datľami a srnčím biskvitom
Kačicu opečieme na masti zo všetkých strán a dopekáme v rúre pri 90 stupňoch do zmäknutia. Polievame...
Empanadas de Santa Rita
Svätá Rita - moja Patrónka!!! Toto je tradičné jedlo na fiestu Sv. Rity v Mexiku (22....
Čerešňová omáčka
Viem, ze s tymto receptom som uplne mimo vasej sezony. Mne tu ale dozrievaju ceresne,...
Stehienka s nivovou plnkou na mätovej fazuli
Fazuľu namočíme do studenej vody (najlepšie cez noc ), precedíme a opláchneme. Fazuľu dáme samotnú...
Šťavnaté mäsové placky dvoch hláv a štyroch rúk, servírované na cestovinovom hniezde
Pôvodný recept je určite z talianska. Svojho času sme, s mojim krajším ja, sledovali...
Slivková jemná poduška, aj pod parené buchty
Určite sa už každý z Vás dostal do situácie, keď chcel klasický recept –vyšperkovať- niečim novým....
Terina z foie gras s hruškovým čatní
Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni...
Kuracie prsia s višňovou omáčkou
Kuracie prsia okoreníme, osolíme a opražíme z oboch strán na oleji.
Pikantné bažantie prsia
Bažantie prsia umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme a dáme do misy. Olej rozmiešame s majoránom,...
Jelení vývar s knedličkami
Dobre umyté mäso z jeleňa vykostíme. Očistenú koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame na plátky. Spolu...
Kuracie prsia na sherry omáčke
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
Pstruh po španielsky
Pstruhy potrieme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olej, panvicu odložíme z...
Filé z morského jazyka v paradajkovej omáčke
Filé umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a marinujeme citrónovou...