Šafranové stehná s hrozienkami a orieškami
František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 29. mája 2018
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 29. mája 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Vykostené kuracie stehná bez kože pokrájame na menšie kúsky, osolíme a okoreníme. Opražíme z každej strany na oleji. Vyberieme z panvice a odložíme nabok.
- 2
Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, šafran. Opražíme, zalejeme sherry a povaríme 5 minút. Potom vrátime kuracie kúsky, zalejeme vývarom, pridáme tymian a hrozienka a varíme 30 minút. Podávame s uvarenou ryžou, nasucho opraženými orieškami a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tiež kuracie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu