Dusené kuracie mäso
Dusené kuracie mäso

Šafranové stehná s hrozienkami a orieškami

František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 29. mája 2018
Šafranové stehná s hrozienkami a orieškami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

600 g (vykostené a bez kože)
2 PL
2 ks
3 strúčiky
1/2 KL
125 ml
200 ml
1 PL
 hrsť
3 PL




Postup

  1. 1

    Vykostené kuracie stehná bez kože pokrájame na menšie kúsky, osolíme a okoreníme. Opražíme z každej strany na oleji. Vyberieme z panvice a odložíme nabok.

  2. 2

    Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, šafran. Opražíme, zalejeme sherry a povaríme 5 minút. Potom vrátime kuracie kúsky, zalejeme vývarom, pridáme tymian a hrozienka a varíme 30 minút. Podávame s uvarenou ryžou, nasucho opraženými orieškami a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu