Šafranové stehná s hrozienkami a orieškami
František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 29. mája 2018
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 29. mája 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
600 g (vykostené a bez kože) |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
3 strúčiky |
|
1/2 KL |
|
125 ml |
|
200 ml |
|
1 PL |
|
hrsť |
|
3 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Vykostené kuracie stehná bez kože pokrájame na menšie kúsky, osolíme a okoreníme. Opražíme z každej strany na oleji. Vyberieme z panvice a odložíme nabok.
- 2
Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, šafran. Opražíme, zalejeme sherry a povaríme 5 minút. Potom vrátime kuracie kúsky, zalejeme vývarom, pridáme tymian a hrozienka a varíme 30 minút. Podávame s uvarenou ryžou, nasucho opraženými orieškami a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tiež kuracie mäso:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu