Filé z morského jazyka v paradajkovej omáčke

redakcia - fotkaredakcia, 18. mája 2009

Suroviny

4 ks
4 PL
250 ml
40 ml
pár kvapiek
100 g
2
pol zväzku




Postup

  1. 1

    Filé umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a marinujeme citrónovou šťavou a worcesterskou omáčkou. Maslo alebo tuk rozpálime v ohňovzdornej nádobe a opražíme v ňom nadrobno nakrájanú cibuľu.

  2. 2

    Pridáme jemne nakrájanú jarnú cibuľku a krátko opražíme. Pridáme olivy, biele víno, prepasírované paradajky, bobkový list a estragón nakrájaný nadrobno. Navrch dáme olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na kocky, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, vegetou a cukrom a zjemníme sherry.

  3. 3

    Nakoniec do ohňovzdornej nádoby postavíme stočené filé a v rúre predhriatej na 200 °C zapečieme asi 10 až 15 minút. Vyberieme, ešte raz ochutíme a ihneď podávame.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia