Foto: tkatka
Túto tortu mám z jednej knihy. Je veľmi dobrá.
15
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 1/2 hrnčeka |
|
1/3 hrnčeka |
|
1 2/3 hrnčeka |
|
3 ks |
|
1 hrnček |
|
2 PL postrúhaná |
|
2 PL |
|
1/4 lyžičky |
|
Krém: | |
1 hrnček |
|
2 lyžičky alebo sladké sherry |
|
2 PL |
|
1/2 hrnčeka nahrubo nasekané |
|
Postup
-
1
Vo veľkej mise vymiešáme syr ricotta s mliekom.
-
2
Pridáme vaječné žĺtky, múku, cukor, citrónovú kôru, kypriaci prášok a soľ. Zamiešáme.
-
3
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zapracujeme do cesta.
-
4
Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy a dáme piecť na 180 °C za 45 minút.
-
5
Keď korpus vychladol vodorovne prekrojíme.
-
6
Smotanu s práškovým cukrom a rumom vyšľaháme do tuha a pridáme vlašské orechy. ( Ja som použila rum lebo som nemala sherry)
-
7
2/3 krému rozotrieme na korpus.
-
8
Zakryjeme druhou vrstvou cesta.
-
9
Rozotieráme zvyšný krém.
-
10
Servírujeme. Prajem dobrú chuť :)
vyzerá fajnovo, robíme cez víkend :-)