Čerešňová omáčka fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 8. decembra 2011

Viem, ze s tymto receptom som uplne mimo vasej sezony. Mne tu ale dozrievaju ceresne, musich ich oberat a nieco s nima robit. Dneska Zobraziť celý popisViem, ze s tymto receptom som uplne mimo vasej sezony. Mne tu ale dozrievaju ceresne, musich ich oberat a nieco s nima robit. Dneska som skusila novy recept, tak som robila len z jednej davky. Vsetkym nam tato omacka velmi chutila, tak zajtra jej spravim urcite viac. Je velmi chutna k pecenemu masu, ale aj k sunke.

1 pohar 500ml
porcia
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
2 PL
2 PL
1 PL
1 KL
1/2 KL
1/4 KL
na zahustenie:
1 PL chladná
1 KL / kukuričný škrob




Postup

  1. 1

    Ceresne som vykostkovala, prekrojila na polovicky a pridala som ostatne suroviny.

    Čerešňová omáčka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ceresnovu zmes som nechala zovriet. Prikrytu som ju potom pomaly varila asi 20 minut. Na koniec som omacku zahustila maizenou, ktoru som si najprv rozmiesala v studenej vode. Horucu omacku som naliala do pohara a pohar som hned zatvorila.

    Čerešňová omáčka (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

marianna76
dúfam, že budem mať v lete opäť dosť čerešní ako tento rok... rada by som si dala...
danculka
Tebe sa čaruje,keď je u vás 40 st...,a recept si uložím a rada by som ti pri tom pomohla,už sa mi cnie za zavaraním...:)))))))))))))))
3sandra3
to sa nečudujem, že sa dnes zjedla,,, vyzerá veľmi dobre, mňam
zdenka1009
Čerešne milujem, tiež robím čerešňový džem,zaváram...a nedala by sa takáto omáčka urobiť aj zo zaváraneho kompotu ? Recept je uložený na rok.
palokuchki
Dakujem vam vsetkym za pekne komentare. @danculka , my byvame v horach 200m nad morom, takze u nas na stastie 40C horucavy nebyvaju. Tento rok je zatial dost chladny 20-25C. No ceresne uz dozreli a uz aj cucoriedky zacinaju. Som rada, ze som si stihla minuly tyzden popiect na vianoce, lebo teraz tej roboty vonku bude naozaj vela. Veru by sa mi tvoja pomoc aj zisla. @zdenka1009 zo zavaraneho kompotu by to uz nebolo dobre. Vsetka chut z ceresni je uz vyvarena v kompotovom naleve. Radsej pockaj na cerstve ceresne.
aroooo
a nedala by sa táto čerstvá omáčka ešte napr. nezahustená zavariť? Je mi to veľmi zvláštne, tu Vianoce,záhrady oddychujú a gazdiné od zavárania sa sústreďujú na prípravu sviatkov a u vás máte vlastne asi neskorú našu jar, oberáte ovocie,sadíte,.... a ešte k tomu pripravujete aj Vianoce ako to stíhate,veru chcela b som raz skúsiť "teplé vianočné sviatky" Ináč KK,pošpekuluj nad tou sterilizáciou
janger
No tak to si my este budeme musiet pockat na taketo vyborne ceresnicky. Iste chutna omacka.
astheart
@palokuchki : Jak já ti to léto závidím, :)........ nemám ráda zimu ve městě. Pořád jen odhrabávat sníh, auto nestartuje atd.......Třešně miluju, ale už nemáme zahradu, škoda....Super recept!
jerica
Danielka tak to ty robíš také chute,ináč@ určite by som si dala aj keď tu nie je leto,chlipchlip!! cmuk aj s posolstvom zdravia:-))
babina28
receptík na omáčku ukladám si šikovná a v našej záhrade budú na jeseň tak urobíme do zásoby
matata1
@palokuchki ako Ti závidím (a je nás tu hodne)! Mne by aj tých 20-25 stupňov úplne stačilo. Na oberanie čerešní májoviek je to akurát. Keby to nebolo tak ďaleko, odskočila by som Ti pomôcť oberať, to mi ide celkom dobre...Ale budú mi musieť stačiť moje ob+úbené knihy o Austrálii. Včera v počasí hovorili o horúčavách a búrkach v Austrálii, hneď som si na Teba spomenula, či ste to prežili v poriadku.
babidka
vyborna omacka , v lete si narobim niekolko flasticiek ! Skoda , ze tohto roku ceresne u nas neboli /pomrzli kvety/ takze nemam ani dzemy ani namrazene do kolacov . Hned by som tu omacku vyskusala . ale co uz ...
akeber
vyskúšam už je v kk...ja robievam čerešňový a višňový lekvár.....ale dala by som si teraz čerstvé..ja by som ju použila aj na buchty alebo dolky....mňam
palokuchki
Vsetkym vam dakujem za velmi mile slova. U nas je to veru vsetko horenohami. Na vianoce oberame ceresne, maliny, jahody a cucoriedky. @aroooo , na prvy raz som robila tu omacku len tak na skusku v malom presne podla receptu. Ako som spominala uz predtym, velmi nam chutila. Dneska idem robit viacej. Ked ju teplu ponalievam do poharikov urcite sa vrchy zatiahnu a vydrzi dlho. @matata1 , nas zatial nezasiahli nijake velmi zle burky. Dneska ideme oberat viac ceresni, nejaki brigadnici by sa veru zisli. @babidka , dala si mi dobry napad. Ceresne som este nemrazila. Urcite si to teraz urobim.
vladkaku
... ja síce čerešne nemám v takom množstve (ešte sú mladé stromčeky) možno je to od veci,ale ma napadlo, že som robila džem v kombinácii maliny - višne a malo to chuť - nebíčko v papuľke! Keď chodievame do Chorvátska, tak si tam niečo podobné kupujeme a potom to dávame do štrúdle (závinu). U nás teraz frčia banány z Kauflandu a ľudia robia výživu v spojení banán - tekvica (asi už len zvyšky zo zásob hokaido) - jablko. Som fajnovka, ale toto tiež chutí. Slováci si vedia pomôcť a nejaká kríza ich tak rýchlo nezaskočí. Ozik, 22.12.mám voľno - dobehnem? :-)))
vavan
super inšpirácia na leto sa zíde ukladám do KK
margaretka28
@palokuchki ,práve rozmýšľam,či by sa to nedalo robiť na sladko,ak by som vynechala horčicu a soľ? Mohlo by to byť ako poleva na palacinky.:-)
palokuchki
@margaretka28 , urcite si to mozes urobit na sladko. Bez tej horcici a soli to bude vynikajuca poleva. @vavan , dakujem za komentar. @matata1 , @vladkaku , ospravedlnujem sa. Odpisujem neskoro. U nas je teraz zima, no na leto urcite budeme potrebovat brigadnikov.
manya
@palokuchki dnes som si dala k pečenému kuraťu výbornú čerešňovú omáčku podľa tvojho receptu, vďaka;




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia