Stehienka s nivovou plnkou na mätovej fazuli
šéfkuchár reštaurácie UFO v Bratislave, 30. januára 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
100 g |
|
štipka |
|
|
|
1 PL |
|
Mätová fazuľa: | |
250 g |
|
1 ČL |
|
100 g |
|
1 ČL, nasekaný |
|
1 ČL, nastrúhaný |
|
200 g |
|
1 PL (alebo ocot vínny) |
|
10 g, nasekaná |
|
1,5 l |
|
Postup
-
1
Fazuľu namočíme do studenej vody (najlepšie cez noc ), precedíme a opláchneme. Fazuľu dáme samotnú variť do osolenej vody. Od zovretia asi 10 až 15 minút ju treba sledovať, aby sa nerozvarila, trošku môže byť ešte tvrdšia, lebo ju neskôr budeme dusiť. Nakrájame všetky suroviny.
- 2
V rozpálenom hrnci opražíme slaninu do chrumkava (ak pustí veľa tuku, môžeme ho zliať). Pridáme cesnak, zázvor, mrkvu, trochu opražíme aj tieto suroviny a pridáme fazuľu a trocha soli. Podlejeme trochou vody a dusíme pod pokrievkou, kým všetko nezmäkne. (Záleží na tom, na aké veľké kocky sme nakrájali mrkvu a ako sme uvarili fazuľu). Odkryjeme, dochutíme octom a nasekanou mätou, podľa potreby trochu dosolíme.
- 3
Kuracie stehná umyjeme a osušíme. Vykostíme ich, ale pozor, aby zostal na konci posledný kĺb (zabráni vytekaniu syra). Osolíme, okoreníme, vložíme syr. Pomocou špajdle zatvoríme stehná. Rozpálime olej na panvičke, prudko opečieme stehná do zlata, preložíme na plech do rúry a pečieme pri 200 stupňoch 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu