Foto: kecemis
Tento recept hovadzieho s prichutou cinskej kuchyne je u nas velmi oblubeny. Povodny recept pochadza od Jean Pare a mam ho z nejakeho casopisu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
3-5 ks |
|
350 g |
|
2 PL |
|
560 g |
|
1 ks |
|
1 hrnček |
|
75 ml na podliatie |
|
30 ml |
|
4 ČL |
|
75 ml |
|
Postup
-
1
V miske si zmiesam na jemno postruhany cerstvy zazvor, sojovu omacku, vinny ocot shrry, sezamovy olej (nemusi byt), cukor krupica (ja pouzivam vsak hnedy alebo kokosovy) a pretlaceny cesnak a premiesam.
-
2
Nakrajam si maso na pasiky priblizne 5 cm dlhe, 1.5-2 cm siroke a hrube asi 2-5 mm.
-
3
Nakrajane maso vlozim do pripravenej marinady a neham asi tridsat minut stat pri izbovej teplote.
-
4
Pokial sa maso marinuje, pripravim si zeleninu. Cidbulu nakrajam po dlzke na tenke pasiky, brokolicove stonky na 3-4 mm tenke kusky, a zelerove stonky priblizne na 6 mm hrube kusky.
-
5
Potom si pripravim panvicu, alebo wok, pridam jednu lyzicu oleja a rozpalim ho. Pridam maso s marinadou, miesam a smazim priblizne 3-5 minut, podla hrubky nakrajaneho masa. Potom, ked uz je hotove, prenesiem maso naspat do misky, kde sa marinovalo
-
6
Do woku si dam druhu lyzicu oleja. Pridam brokolicove a zelerove stonky, cibulu a premiesam. Opekam asi 2-3 minuty.
-
7
Pridam brokolicu a hovadzi alebo kuraci vyvar, zamiesam. Zakryjem a varim 3-4 minuty pokial brokolica troche nezmekne.
-
8
Za ten cas si dam do poharika vodu, kukuricny skrob a oyster omacku. Zamiesam a ....
-
9
...pridam k brokolici. Miesam pokial mi to nezacne vriet a troche hustnut.
-
10
Pridam maso, zamiesam a neham ho prehriat.
-
11
Podavam s ryzov alebo ryz. rezancami. Typ: Vyskusajte oprazit nesolene burske oriesky na sucho a posypat porciu.
Jedlo vyzerá super, určite stojí za vyskúšanie...