porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dobre umyté mäso z jeleňa vykostíme. Očistenú koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame na plátky. Spolu s mäsom ich opražíme na masti, pridáme kosti, zmes krátko podusíme a zalejeme studenou vodou, mierne osolíme a necháme zovrieť. Potom pridáme korenie a varíme domäkka. Uvarené mäso vyberieme, nakrájame na rezance a vývar precedíme cez husté cedidlo.
- 2
Vývar pred podávaním dochutíme sherry a soľou. Pri podávaní do polievky vložíme nakrájané mäso, knedličky a najemno nasekanú petržlenovú vňať. Príprava knedličiek: umyté, vykostené mäso z jeleňa (120g, môže sa použiť aj varené z vývaru) najemno zomelieme spoločne so žemľou navlhčenou v mlieku, pridáme vajce, múku, najemno rozsekané a na masle podusené šampiňóny, zmes osolíme, okoreníme a premiešame.
- 3
Z pripravenej zmesi tvarujeme knedličky, ktoré uvaríme v osolenej vode.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu