Jelení vývar s knedličkami

redakcia - fotkaredakcia, 2. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 PL
1 ks
100 g
1 l
50 ml
120 g
1 ks
50 ml
1 ks
1 kl
2 ks
1 ks
1 kl




Postup

  1. 1

    Dobre umyté mäso z jeleňa vykostíme. Očistenú koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame na plátky. Spolu s mäsom ich opražíme na masti, pridáme kosti, zmes krátko podusíme a zalejeme studenou vodou, mierne osolíme a necháme zovrieť. Potom pridáme korenie a varíme domäkka. Uvarené mäso vyberieme, nakrájame na rezance a vývar precedíme cez husté cedidlo.

  2. 2

    Vývar pred podávaním dochutíme sherry a soľou. Pri podávaní do polievky vložíme nakrájané mäso, knedličky a najemno nasekanú petržlenovú vňať. Príprava knedličiek: umyté, vykostené mäso z jeleňa (120g, môže sa použiť aj varené z vývaru) najemno zomelieme spoločne so žemľou navlhčenou v mlieku, pridáme vajce, múku, najemno rozsekané a na masle podusené šampiňóny, zmes osolíme, okoreníme a premiešame.

  3. 3

    Z pripravenej zmesi tvarujeme knedličky, ktoré uvaríme v osolenej vode.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia