Kuracina na sherry s kešu orieškami fotorecept
Foto: salinka
Recept pochádza z časopisu Nový čas pre ženy 7/2010. Rýchle, nenáročné a zaujímavá chuť, ktorá príjemne prekvapí.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prosím vás, nedajte sa pomýliť týmto obrázkom. Pomer surovín je polovičný, nerobila som z celej dávky. Kým neprišiel manžel, mala som pyšne nachystaný cherry likér, potom mi vysvetlil, že sherry je niečo úplne iné, ale už som mala nafotené:-) A olej má byť olivový.
-
2
Poďme na to! Kuracie prsia nakrájame na rezance, jarnú cibuľku očistíme, najemno nakrájame. Červenú papriku umyjeme, očistíme od semienok a nakrájame. Zmiešame pomarančovú šťavu, sójovú omáčku, sherry a paradajkový pretlak.
-
3
Na panvici si bez oleja opražíme posekané kešu oriešky, struky krátko povaríme vo vode a scedíme.
-
4
Na panvici rozpálime olej, pridáme nakrájané kuracie prsia, za občasného miešania ich opekáme 3 minúty.
-
5
Pridáme nakrájanú cibuľku, struky, premiešame.
-
6
Ďalej papriku a pretlačený cesnak. Už to vonia. K upraženej zmesi pridáme zmes sherry, pomarančovej šťavy, za stáleho miešania zahustíme kukuričným škrobom rozmiešaným v troške vody. Dochutíme soľou a korením.
-
7
Servírujeme posypané praženými orieškami kešu a cibuľkou. Výbornú chuť:-)
@Siisa , ďakujem za pozornosť:-) Moje obľúbené chrumkanie je varecha.pravda.sk/recepty/chrumkave-hory/23167-recept.htm...
a ak máš detičky, tak im ponúkni Mikuláša varecha.pravda.sk/recepty/mikulas-fotorecept/46738-recept...
tvoj recept sa mi páči, takéto kombinácie sú u nás vítané v rámci rýchlej a chutnej večere, ako píše aj @luss44
Ohlásim sa s výsledkom, pozdravujem:-)
@Kukulienka , tak ten likérik musíme len dopiť:-) Ja som nemala ani potuchy, že existuje nejaké sherry, myslela som, že je to preklep. Ach, človek sa učí celý život:-)