Recepty, kde je petrzlenova
Zajac na víne a francúzskej horčici
Domáceho zajaca rozdelíme na 8 častí. Na masle a oleji opečieme mäso z obidvoch strán...
Dusené jelenie závitky
V mise zmiešame červené víno, 1 PL rastlinného oleja, mletý zázvor, polámaný bobkový list...
Teľacina a‘ la divina
Teľacie líčka: Do hrnca nalejeme olej, rozpálime ho. Sprudka osmažíme očistené teľacie líčka, potom...
Jelení guláš s rajčiakmi
Mäso odblaníme, opláchneme a osušíme. Zeleninovú zmes nakrájame, obložíme ňou mäso a necháme na...
Polievka z jarabíc
Očistené a umyté jarabice vložíme do osolenej vody, okoreníme a uvaríme do polomäkka. Jarabice vyberieme,...
Jelení vývar s knedličkami
Dobre umyté mäso z jeleňa vykostíme. Očistenú koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame na plátky. Spolu...
Srnčia polievka
Mäso a kosti uvaríme v osolenej vode spolu so zelerom a mrkvou. Vývar precedíme a dochutíme...
Talianske chlebíčky
Recept pochádza od mojej starej mamy a pôvodne zrejme z oblasti Talianska, kde za prvej svetovej...
Zemiaky zapečené s hráškom
Pekáč vymastíme tukom, vyložíme osolenými plátkami uvarených zemiakov, ktoré posypeme uvarenými
nasekanými vajcami, nastrúhaným syrom,...
Šafránové rizoto
Vymyslela som si ho sama, neviem presné množstvá. Ale kto pozná chute potravín, varí...
Dusené kurča na zelenine
Tento recept je jednoduchý a veľmi chutný. Má ho rada celá naša rodina.
Špenátové lasagne
Z masla, mlieka, mäkkého syra pripravíme syrovú omáčku, ktorú dochutíme nastrúhaným cesnakom, mletým...
Cestoviny s hubami
Mám rada cestoviny aj huby, tak prečo ich nespojiť. Manžel sa tento rok posnažil a...
Pappardelle s hovädzím mäsom a rajčiakmi
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...
Špagety s kalamármi a cherry paradajkami
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...
Zemiaková roláda
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájané hlivy a spolu podusíme. Zmes pridáme
k...
Mrkvovo– zemiakové placky bez vajec a múky
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nahrubo postrúhame a dobre vyžmýkame. Pridáme mrkvu, tiež nastrúhanú na...
Zapekané zemiaky DIA
Zemiaky očistíme a prekrojíme na polovice. Tie krájame na pol centimetrové plátky a dáme variť na...
Zemiakový koláč
Zemiaky umyjeme a vložíme do vody s rascou a cesnakom. Uvaríme ich domäkka. Medzitým si...
Zemiakový guláš
Zemiaky olúpeme a nakrájame na tenké plátky alebo kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, ...
Zemiaková polievka s paradajkami
Zemiaky očistíme, nakrájame na malé kocky a dáme do osolenej vriacej vody.
Dvojfarebné paprikové želé s cesnakovou omáčkou
4 formičky z varného skla (po 200 ml) vypláchneme studenou vodou. Papriky očistíme, umyjeme a...
Cukety plnené kuracou pečeňou
Na olivovom oleji urestujeme cibuľu, pridáme nakrájanú pečeň a opražíme. Cukety pozdĺžne rozrežeme, lyžicou...
Zapekaný zeler so syrom
Zeler očistíme, pokrájame, uvaríme v osolenej vode domäkka a scedíme. Pridáme nahrubo postrúhaný ementálsky...
Kapustové karbonátky
Kapustu uvaríme v slanej vode, necháme ju odkvapkať a potom najemno nakrájame. V panvici speníme...
Tvarohovo– lososová nátierka
Údeného lososa nakrájame na rezančeky, pridáme tvaroh, smotanu, biely jogurt, nasekanú pažítku, ...
Plnka do kurčaťa z materinou dúškou
Na kocky nakrájané žemle zalejeme mliekom a rozšľahanými vajcami.
Syrové gule s petržlenovou vňaťou
Maslo rozohrejeme spolu s roztlačeným syrom na slabom ohni. Pridáme papriku, nakoniec pažítku. Maslo...
Zapečené bylinkové vajíčka
Vajíčka uvarené natvrdo ošúpeme a po dĺžke prekrojíme na polovicu. Lyžičkou opatrne vyberieme žĺtky, aby...
Bylinkový chlieb
Najprv zamiesime cesto z múky, droždia, cukru a vlažného mlieka. Zväzok kôpru, petržlenovej...
Bylinkové placky z krúp
Prepláchnuté krúpy uvaríme v osolenej vode, scedíme a zomelieme alebo rozmixujeme. Pridáme vajce,
nadrobno pokrájanú...
Bylinkový zemiakový šalát
Zemiaky v šupke uvaríme, ošúpeme a necháme trochu vychladnúť. Bylinky nasekáme.
Šalát z cukín na grécky spôsob
Cukiny a cibuľky očistíme, umyjeme a pokrájame. Opečieme dozlata a primiešame olivový olej, víno,...
Zeleninová zmes s rozmarínom
Na masle udusíme očistenú, nadrobno nakrájanú zeleninu okrem rajčín.
Zapekané filé s bylinkami
Bylinky umyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Tie rozmixujeme spolu so striedkou z chleba,...
Zajac na víne a francúzskej horčici
Domáceho zajaca rozdelíme na 8 častí. Na masle a oleji opečieme mäso z obidvoch strán...
Dusené jelenie závitky
V mise zmiešame červené víno, 1 PL rastlinného oleja, mletý zázvor, polámaný bobkový list...
Teľacina a‘ la divina
Teľacie líčka: Do hrnca nalejeme olej, rozpálime ho. Sprudka osmažíme očistené teľacie líčka, potom...
Jelení guláš s rajčiakmi
Mäso odblaníme, opláchneme a osušíme. Zeleninovú zmes nakrájame, obložíme ňou mäso a necháme na...
Polievka z jarabíc
Očistené a umyté jarabice vložíme do osolenej vody, okoreníme a uvaríme do polomäkka. Jarabice vyberieme,...
Jelení vývar s knedličkami
Dobre umyté mäso z jeleňa vykostíme. Očistenú koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame na plátky. Spolu...
Srnčia polievka
Mäso a kosti uvaríme v osolenej vode spolu so zelerom a mrkvou. Vývar precedíme a dochutíme...
Talianske chlebíčky
Recept pochádza od mojej starej mamy a pôvodne zrejme z oblasti Talianska, kde za prvej svetovej...
Zemiaky zapečené s hráškom
Pekáč vymastíme tukom, vyložíme osolenými plátkami uvarených zemiakov, ktoré posypeme uvarenými nasekanými vajcami, nastrúhaným syrom,...
Šafránové rizoto
Vymyslela som si ho sama, neviem presné množstvá. Ale kto pozná chute potravín, varí...
Dusené kurča na zelenine
Tento recept je jednoduchý a veľmi chutný. Má ho rada celá naša rodina.
Špenátové lasagne
Z masla, mlieka, mäkkého syra pripravíme syrovú omáčku, ktorú dochutíme nastrúhaným cesnakom, mletým...
Cestoviny s hubami
Mám rada cestoviny aj huby, tak prečo ich nespojiť. Manžel sa tento rok posnažil a...
Pappardelle s hovädzím mäsom a rajčiakmi
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...
Špagety s kalamármi a cherry paradajkami
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...
Zemiaková roláda
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájané hlivy a spolu podusíme. Zmes pridáme k...
Mrkvovo– zemiakové placky bez vajec a múky
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nahrubo postrúhame a dobre vyžmýkame. Pridáme mrkvu, tiež nastrúhanú na...
Zapekané zemiaky DIA
Zemiaky očistíme a prekrojíme na polovice. Tie krájame na pol centimetrové plátky a dáme variť na...
Zemiakový koláč
Zemiaky umyjeme a vložíme do vody s rascou a cesnakom. Uvaríme ich domäkka. Medzitým si...
Zemiakový guláš
Zemiaky olúpeme a nakrájame na tenké plátky alebo kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, ...
Zemiaková polievka s paradajkami
Zemiaky očistíme, nakrájame na malé kocky a dáme do osolenej vriacej vody.
Dvojfarebné paprikové želé s cesnakovou omáčkou
4 formičky z varného skla (po 200 ml) vypláchneme studenou vodou. Papriky očistíme, umyjeme a...
Cukety plnené kuracou pečeňou
Na olivovom oleji urestujeme cibuľu, pridáme nakrájanú pečeň a opražíme. Cukety pozdĺžne rozrežeme, lyžicou...
Zapekaný zeler so syrom
Zeler očistíme, pokrájame, uvaríme v osolenej vode domäkka a scedíme. Pridáme nahrubo postrúhaný ementálsky...
Kapustové karbonátky
Kapustu uvaríme v slanej vode, necháme ju odkvapkať a potom najemno nakrájame. V panvici speníme...
Tvarohovo– lososová nátierka
Údeného lososa nakrájame na rezančeky, pridáme tvaroh, smotanu, biely jogurt, nasekanú pažítku, ...
Plnka do kurčaťa z materinou dúškou
Na kocky nakrájané žemle zalejeme mliekom a rozšľahanými vajcami.
Syrové gule s petržlenovou vňaťou
Maslo rozohrejeme spolu s roztlačeným syrom na slabom ohni. Pridáme papriku, nakoniec pažítku. Maslo...
Zapečené bylinkové vajíčka
Vajíčka uvarené natvrdo ošúpeme a po dĺžke prekrojíme na polovicu. Lyžičkou opatrne vyberieme žĺtky, aby...
Bylinkový chlieb
Najprv zamiesime cesto z múky, droždia, cukru a vlažného mlieka. Zväzok kôpru, petržlenovej...
Bylinkové placky z krúp
Prepláchnuté krúpy uvaríme v osolenej vode, scedíme a zomelieme alebo rozmixujeme. Pridáme vajce, nadrobno pokrájanú...
Bylinkový zemiakový šalát
Zemiaky v šupke uvaríme, ošúpeme a necháme trochu vychladnúť. Bylinky nasekáme.
Šalát z cukín na grécky spôsob
Cukiny a cibuľky očistíme, umyjeme a pokrájame. Opečieme dozlata a primiešame olivový olej, víno,...
Zeleninová zmes s rozmarínom
Na masle udusíme očistenú, nadrobno nakrájanú zeleninu okrem rajčín.
Zapekané filé s bylinkami
Bylinky umyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Tie rozmixujeme spolu so striedkou z chleba,...